Ben jij spiritueel arrogant?!

De spirituele arrogantie is groot in sommige kringen waarmee bewust dan wel onbewust met het nodige dedain wordt neergekeken op de "niet-ontwaakten"

Dat is onzinnig. We zijn immers allemaal in spirit. We zijn allemaal een spiritueel wezen in een menselijk omhulsel. Aandacht geven aan deze spirit via de connectie welke met de pijnappelklier wordt gemaakt is op zich prima.

Daar dan weer een forse laag ego-saus overheen gooien is usance bij vele goeroes, verlichte meesters, lichtwerkers, hulpverleners en zij die met oranje gewaden rondjes draaien en daarbij elkaars hand vasthouden of op een trommeltje slaan. 

Het regent in die kringen op sociale media ook hartjes, regenboogjes en teksten als 'mooi mens'. Ik moet er wel om lachen. Wat men eigenlijk bedoeld is: “Zie je mij ook wel staan?!" "Ik reageer toch zo fijn" "Zie je míj wel?!" Het is een gevecht om de aandacht, respect en vooral (h)erkenning.

De vraag is dus steeds of jij wel vanuit zuiverheid, vanuit onthechting komt? We kunnen namelijk helemaal niet spiritueel groeien. De spirit is gewoon wat is. Daar valt niets aan te groeien, laat staan verheven over te doen. We kunnen enkel de wereld zien zoals deze werkelijk is en vervolgens door menselijke lagen van angst, schaamte, schuld gaan.

Ons verbinden met de 5D werkelijkheid en zo dan iedere keer, laag voor laag, dichter bij deze bron komen en een steeds diepere rust ervaren. Het is de kracht van bewust zijn en die kracht is IN jou, mij en ons allemaal. Dat alleen al zal anderen inspireren, dus ook in-spirit-brengen. En dat is de waarde en de werkelijke kracht van zelfrealisatie.

Zij die dit bericht triggert krijgen een geschenk om mee aan de slag te gaan. Zij die weten dat dit in en vanuit liefde geschreven is, hebben de werkelijke essentie begrepen.

Fijne dag!


➤Afspraak maken voor 1:1 Coachingsessie ➤