Échte Helden!

Échte Helden!

Zelf ben ik meer een muzikant dan een sporter. Als puber wist ik me te onderscheiden door de gitaar. Speelde vanaf mijn 13e in bandjes, gaf gitaarles vanaf mijn 17e en nummers na van Eddie van Halen, Angus Young en andere helden.

Mijn gitaarhelden bewonderde ik vooral om wat ze konden, namelijk fantastisch gitaar spelen. Zij die het minder konden, kregen van mij een stuk minder aandacht.

Ook vond ik minder bekende gitaristen toen stoer. Bijvoorbeeld Ted Nugent die zo hard speelde dat hij doof was aan één oor. Cool toch, dacht ik destijds. Tja, puberale gedachten.

Pas veel later ontdekte ik dat deze Ted Nugent een overtuigde Redneck en in zijn uitlatingen zelfs wat racistisch was. Mijn ogen werden voorgoed geopend. Deze man was geen held, hij deugde gewoon niet. Ik zag de mens achter de gitaar.

Dat is niet meer verdwenen. Vanaf dat moment keek en kijk ik alleen nog naar de mens achter wat hij/zij kan. Zo vind ik Eric Clapton een matige gitarist die al jaren hetzelfde doet, maar met een geweldig statement. Ken ik geen enkele film van haar, maar vind ik Doutzen een prachtige én nu vooral ook een hele krachtige vrouw.

Heb ooit zelf wat getennist en weet dat Djokovic de nr.1 van de wereld is en dat voor mij niets uitmaakt in vergelijking met de voorbeeldfunctie die hij heeft. Kyrie Irving is een ster in de NBA. Zelf ooit wat gebasketbald en kon er weinig van. Wat hij als speler doet weet ik niet. Nooit zien ballen. Als mens vind ik het een held.

Zo verandert er steeds iets als je ouder en wijzer wordt. Voor mij zijn deze 4 mensen voorbeelden van Échte Helden. Niet vanwege dat wat ze kunnen, maar vanwege de mens die ze zijn.

! En belangrijk: Dat is niet eens omdat ze in de ontstane gekte gelijk denken als ik. Dat is vooral omdat ze tegen de stroom in hun carrière minder belangrijk vinden dan waar ze als mens voor staan. Geweldig! En voorbeelden voor iedereen die écht succes van binnenuit nastreeft! 

Succes gaat namelijk vooral en ten eerste wie je als mens bent en daarom is mijn coaching ook vooral daar op gericht.

Fijne dag!