22-02-2022 De kracht van nummers (en palindromen)

Wat een mooie datum vandaag: 22-02-2022 Een datum ook als palindroom. Dus eentje die je ook achterste voren kunt lezen, zoals de naam Bob of Reinier. Leuke palindromen zijn ook: lepel, levensnevel, madam stormrots en mijn favoriet: klotetolk. :-)

Het langste palindroom in het Groene Boekje is trouwens meetsysteem, met elf letters. Het is uit te breiden tot een woord dat niet in de woordenlijst staat, maar wel twaalf letters langer is: koortsmeetsysteemstrook. Oké genoeg over palindromen voor nu.

We hadden het over getallen. Geloof jij ook in de kracht van getallen? Ik wel. Zo ben ik een fervent enneagram liefhebber. Een systeem waarbij je karakters kunt duiden van 1 t/m 9 . Zelf ben ik een 3. Ook in de numerologie heb ik het levenspad gekozen van een 33.

Lang niet iedereen vindt getallen leuk. Sommigen vinden het prettiger om aan Tarotkaarten te doen. Je kunt ook een paragnost of sjamaan bezoek, een reading doen of gaan mediteren. 

Je kunt dit natuurlijk allemaal afdoen als bullshit. Dat mag en snap ik ook. Je kunt ook gewoon mountainbiken of wandelen of tuinieren natuurlijk. Het goeie van dit alles is dat je jezelf onder de loep neemt. Dat je toekomt aan zelfreflectie en zelfrealisatie. Hoe je daaraan komt doet eigenlijk niet ter zake. Het maakt hoe dan ook dat je je geest ook voor andere zaken gebruikt en speels blijft ook als je alleen bent en denkt dat je niets te doen hebt. Ik verveel me dus nooit. :-)

Vandaag is het dus 22-02-2022. Voor mij als getallenfetisjist prachtig.

Ik geniet er dan ook als fulltime levensgenieter met volle teugen van en heb alweer veel interessante nieuwe zaken gevonden en gelezen. Morgen is er vast wel weer een ander boeiend onderwerp.

Fijne dag!