Alleen staan kun je leren

Het was vandaag weer eens een dag waarop iemand die mij al langer op de korrel heeft probeerde mij te triggeren en intimideren. Al vaker had hij een lachende smileys onder mijn best wel serieuze berichten gezet en vond het meermaals nodig mij hier via PM op aan te spreken.

Dat is zijn goed recht. Hij mag reacties geven en me via PM benaderen, want zoals je hier ook ziet kun je niet reageren op mijn berichten. Dat geldt trouwens voor alle sociale media. Wil jij iets kwijt over wat ik schrijf dan deel je dat of stuur je dat door met je eigen commentaar. Gedoe doe je maar op je eigen tijdlijn en niet op die van mij. ????

Afijn deze programmeur probeerde vandaag weer eens een stok om mee te slaan te vinden, maar kreeg geen poot aan de grond en geen stok tussen de deur.

Waarom vertel je dit André? Nou ja niet om stoer te doen dat ik alles (aan)kan. Wel om te melden dat er steeds minder is dat me nog triggert. Er steeds minder zaken zijn die me nog raken. Ik nog meer dan ik al deed gewoon mijn mond open doe en zeg wat ik wil zeggen.

Moet jij ook eens doen. Gewoon zeggen wat je wilt zeggen. Te veel mensen voelen zich veel te snel gekwetst en/of denken dat ze anderen veel te snel kwetsen. Mensen hoeven hetgeen je zegt niet aan te pakken. Dat doen ze zelf. Waarom moet jij je daarvoor inhouden?

Als de ander wordt geraakt door iets wat jij zegt, is het aan de ander om hier wel dan wel niet door te worden uitgenodigd. Is het niet zo, dan is het oké. Is het wel zo, dan zou de ander dankbaar moeten zijn dat er weer een stukje geheeld mag worden.

Daarvoor moet je leren alleen te staan. Goed kijken wat van jou is en wat van de ander. Je geen probleemeigenaar laten maken van de kwetsingen die anderen hebben.

Dat kost tijd en het laag voor laag afpellen totdat je op een punt komt waarop bijna niets je meer uit je evenwicht haalt. Dat is een heerlijk gevoel en voor iedereen bereikbaar. Ga ervoor!

Hoe het afliep met de programmeur? Nadat ik de gehele dag aan mijn kant van de schutting was gebleven, zijn reacties steeds belachelijker en lachwekkender werden en ik alles dat hij over deze schutting probeerde te gooien blokte, blokte hij mij op sociale media. Zijn probleem!   


➤Afspraak maken voor 1:1 Coachingsessie ➤