Alles komt bij elkaar, nu wij nog

Na een aantal herhalingsberichten weer even een vakantieverslag. In de afgelopen periode zien we zaken bij elkaar komen. Hoe oorlog, klimaat, virus worden gebruikt voor het uitrollen van een vileine ideologie. Niet meer en niet minder.

Mensen op belangrijke posities zijn slechts omhoog gevallen stromannen en -vrouwen zonder eigen mening, charisma en uitstraling. Geen ruggengraat, geen character, maar lakeien van een 82-jarige malloot die denkt dat hij de wereld naar zijn hand kan zetten.

Ik moet er steeds harder om lachen. De manier hoe klein Markje en andere niemendalletjes die leider van een land zijn geworden, Opa Klaus naar de ogen kijken.

Tegelijkertijd ligt daarin wel de kracht, want het zijn wel mensen op belangrijke posities die -omdat ze het zelf ook niet weten- ten volle de ideologie omarmen en uitdragen. En zoals je altijd ziet bij zwakke personen, samenklonteren. En net zoals één mier niet veel kwaad kan is het toch een probleem als tig over je heen komen.

Zoals ik altijd in mijn berichten heb gezegd, zal dit echter niet lang meer duren. Mensen zijn zo wakker als maar kan. De boeren voorop hangen de vlaggen inmiddels op kop. En het is een een gegeven dat de onvrede over de gang van zaken in vele West-Europese landen dag voor dag toeneemt.

Het enige dat we nu moeten nu is samenspannen. Niet vanuit wij en zij zoals tijdens de Coronaperiode. Nee, samen tegen het zwikkie slapjanussen. Met lichtwerkers die de weg hebben geëffend vallen ze bij een klein stootje om. Tenminste als we het gezamenlijk doen!

Als wij als burgers bij elkaar komen, elkaar steunen en supporten ipv elkaar het leven zuur te maken, is het heel snel gebeurd met de regimes die de ideologie van verdeel en heers nieuw leven in willen blazen.

Ik ben er 100% van overtuigd dat we dat varkentje samen gaan wassen. Doe je mee?

Fijn weekend!