Apenpokkendiscussie leert: Het mandaat op ziekte en gezondheid mag niet worden aangetast

Gisteren postte ik een reactie onder een bijdrage van een kinderarts bij Radboud UMC. Het was op zich een goede post die de onterechte angst tegen de apenpokken schetste. Echter met een steek onder water naar de zogenaamde Wappies. De Coronakudde sloeg er flink op aan, bang als men is voor het eigen hachje. Zeker ook nu meer en meer blijkt dat de bijwerkingen van coronavaccinatie ingrijpend kunnen zijn.

Mij stak het dat tussen de regels door toch weer complotdenken werd verweten. Dus herhaalde ik voor de zoveelste keer dat MSM leeft van angst en WHO, EU,  WEF en Big Pharma angst voor o.a. ziekte gebruiken voor de eigen agenda. Dat dit wordt ontkent en gebagatelliseerd, maakt het niet minder waar.

Na meerdere typisch docent- en dus vasthoudende reacties van een natuurkundeleraar, heb ik de hele boel verwijderd. Het was zonde van mijn energie en sterkte me in de gedachte dat ik het onderwijs mede vanwege dit soort starre collega's ooit heb verlaten. Én waarom ik mijn bijdrages altijd zonder commentaar post. Uiteraard mag iemand het met me oneens zijn, maar dan wel door zijn/haar nek uit te steken door te delen op de eigen tijdlijn. 

Wat de bijdrage van de kinderarts nog eens duidelijk maakte, is hoezeer de bange kudde gelooft dat enkel een arts je beter kan maken. Zeker, de westerse geneeskunst kent fabelachtige anatomische vaardigheden waaronder zeer kunstige inbegrepen. Vertrouwen op de kracht van het eigen lichaam en immuunsysteem is hen totaal vreemd. Sterker nog, het wordt gebagatelliseerd en beschimpt.

En dat terwijl onze controlekamer de meest krachtige genezer van ziekte is. Dat bewijst bijvoorbeeld het placebo-effect. Er zijn er die beweren dat aan iedere ziekte een onderliggend conflicten grondslag ligt. Er is (nog!) geen bewijs dat het zo is, maar ik geloof daar heilig in. Ik weet dat het mij behoed heeft voor veel narigheid.

Juist dat gegeven wenst de westerse geneeskunst nog steeds niet volmondig te erkennen. Het mandaat op ziekte en dus gezondheid moet en zal blijven waar het nu is. Men wordt daarbij nog steeds en in groten getale gesteund door de angstige slapende kudde zo werd mij gisteren weer eens duidelijk.

Ach ja, het kan en mag. Iedereen maakt dagelijks keuzes die het leven bepalen. Ik ook en meldt deze zonder aanzien des persoons én wens jou hetzelfde toe! 

Geniet van een prachtige, mooie, apenpokkenpaniekzaaierijvrije dag. Mooi woord voor Scrabble, of past dat niet op het bord?

Fijne dag!