Ben jij Arrogant of Zelfverzekerd, Intolerant of Afgebakend?

Oké, eerst ik. Ik eet vlees, douche, reis, vlieg, rijdt fossiel zo vaak en veel ik wil. Ik wil geen warmtepomp en zonnepanelen. Ik koop direct bij de boer of op de markt, betaal zo veel als mogelijk contant. Ik eet, drink wat ik lekker vind en doe alleen die dingen die ik het allerleukst vind om te doen en zeg nee tegen zaken en mensen waar ik geen tijd voor, en zin in, heb. Ik zeg wat ik wil zeggen zonder de intentie de ander te kwetsen. Ik los mijn problemen zelf op en verwacht dat ook van anderen. Ik houd niet van BS en prik er door heen door te confronteren en te spiegelen.

Er zijn mensen die mij arrogant vinden. Mij een rebel die het nodig vindt anderen de les te lezen. Dat is onjuist. Ik ben zelfverzekerd, zeg wat ik te zeggen heb en trek me daarbij niets aan van wat anderen daarvan vinden.

Iedereen mag zijn zoals hij of zij wil, maar ik heb niets met woke. Voor mij is het doorgeslagen poespas en egotripperij vanuit diep verwonde ego's. Iedereen mag opkomen voor het klimaat. In mijn optiek is er wel wat aan de hand, maar heeft de mens daar geen/weinig invloed op. Daar mag je voor opkomen door op straat te gaan liggen, maar ik rem niet.

Iedereen mag politiek, showbizz, uiterlijkheden, spirituele meesters en goeroes interessant vinden en er veel geld aan uitgeven, maar ik heb er niets mee. Voor mij is het allemaal poppenkast. Maskerades van lage zelfwaardering.

Dat geldt ook voor zwaardere thema's. Iedereen mag het nodig vinden excuses aan te bieden voor het slavernijverleden. Ik vind het klinkklare onzin en onnodig. Iedereen mag Oekraïne zijn/haar oorlog vinden. Het is niet de mijne. Iedereen mag de Piet van Sinterklaas een andere kleur geven, voor mij is Zwartepiet geen discriminatie. Iedereen mag vrijheid van godsdienst en religie een recht vinden. Ik vind dat de wereld beter af is zonder ideologieën die medemensen onderdrukken.

O, ben je nu gekwetst omdat je toevallig zwart, moslim of jood bent? Jouw probleem. Ik kan jou helemaal niet kwetsen, er wordt enkel iets geraakt dat van jou is.

Er zijn mensen die mij hierdoor intolerant vinden. Dat is onjuist. Ik heb enkel strakke en duidelijk afgebakende grenzen. Wat van jou is, is van jou. Wat van mij is, is van mij. En daar blijft iedereen af.

Ik ben niet arrogant, maar zelfverzekerd. Ik ben niet intolerant, maar afgebakend. Hoe zit het met jou? 

(c) Bron afbeelding/beeldcitaat: Pinterest