Ben jij ook een leeuw die leeft tussen de schapen? Brul!

Er was eens een leeuwenwelp waarvan beide ouders door stropers waren gedood. Een langstrekkende schapenkudde vindt het welpje en neemt het liefdevol op. De eerste tijd gaat het goed, maar al snel voelt het welp zich alleen en vreemd als leeuw tussen de schapen. Hoewel hij niet weet dat hij een leeuw is, voelt hij zich ook geen schaap en heeft het gevoel dat hij er niet echt bij hoort.
 
De lammetjes lachen hem soms ook uit, als hij probeerde te blaten als een schaap. En hij struikelt ook telkens over zijn grote poten als hij met de andere schaapjes mee probeert te huppelen. Zo groeit het welp op tot een grote en sterke leeuw, maar toch voelt hij zich niet zo. Hij voelt zich verdrietig en niet geaccepteerd.
 
Op een avond als alle schapen liggen te slapen, hoorde het leeuwenwelp iets in het bos en hij spitst zijn oren. Het blijkt een wolf te zijn die op zoek is naar een lekker schaapje om op te peuzelen. Hij is doodsbang en kruipt snel achter zijn moeder. Maar zijn moeder is ook bang, net als alle andere schapen.
 
Een oude leeuw is net in de buurt en ziet het allemaal gebeuren. Deze rent met een machtige luide brul en zonder angst op de wolf af en jaagt hem ver weg van de schaapskudde. Hij ziet ook het leeuwenwelp en brult om naar hem toe te komen. Door intuïtie weet het welp dat hij moet volgen.
 
Ze lopen samen naar de rivier en als hij in de spiegeling van het water kijkt, ziet het leeuwenwelp dat hij helemaal geen schaap is, maar een leeuw! Hij loopt trots terug naar de schaapskudde en vanaf nu brult hij als een trotse leeuw en wordt zo door alle schapen gerespecteerd.
 
Moraal: Als je goed naar jezelf kijkt, zul je in jezelf ook een leeuw vinden die zich sterk en machtig voelt en niets aantrekt van wat een ander vindt. Dus wees niet bang en laat de leeuw in jezelf brullen!
 
(c) Bron: Vrij, naar een oud verhaal


➤Afspraak maken voor 1:1 Coachingsessie ➤