Blijf vertrouwen. Leef!

Al zo'n twee jaar schrijf ik hier posts en bijdrages. Het heeft me een boel connecties en nieuwe vrienden opgeleverd. Het heeft me onbedoeld -en altijd onuitgesproken :-) - ongetwijfeld ook vrienden en kennissen gekost.

Wat mij het meest treft zijn mensen die continue blijven zien wat niet goed is. Die enkel 'hopen' Anderhalf jaar terug schreef ik al: 'Houd vol, Houd Moed. Het komt goed! Echt!' En het kwam goed! Corona is voorbij.

En natuurlijk komen er na Corona weer andere obstakels en uitdagingen. Dat ís het leven hier op aarde. Yin en Yang. Donker en Licht. Het wordt nooit anders. Accepteer, leer en leef!

De hoofdreden dat ik geen commentaar toelaat is dat zij die willen reageren zelf hun nek uitsteken en moeten delen op de eigen tijdlijn. Daar komt bij dat het mij verwondert hoeveel mensen ook nu nog niet zien dat het allemaal de goede kant opgaat. Dat -zoals ook al vaak gezegd- het nieuwe er al is en enkel het oude met veel lawaai afscheid neemt.

Er is kortom een chronisch gebrek aan vertrouwen. En dat kan ook een bijdrage van mij niet wegnemen. Daar zul je zelf iets aan moeten doen. Want het mooie is dat wanneer je vertrouwt, zaken als in een flow en selffulfilling prophecy, inderdaad goed komen.

Het leven is niet eerst zien en dan geloven, maar andersom: Eerst geloven, dan zien! 

Mijn boodschap voor vandaag en alle dagen daarna: Vertrouw! Het komt goed. Echt! En dus ook niet 'hopen' Hopen is nog steeds angst en twijfel.

Onthoud: Tijd komt nooit meer terug. Deze dag kun je niet nog eens overdoen. Mijn voorstel zou daarom zijn: Maak er de best mogelijke dag van die je maar kan. Vertrouw en leef! Want het is en komt al goed. Echt!

Fijne zondag!