Bouquet-reeks met slechte afloop - Mark en CTB'tje

Ik moet hier even iets opbiechten dat ik zelf erg leuk vond en ook hard om moest lachen, maar degene bij wie ik het toepaste minder. 

Ik kende een vrouw die graag Bouquet-reeks boeken en al in het andere in het zoetsappige genre las. Niets mis mee, als je dat leuk vindt.

Wanneer ik haar in zo'n boekje bezig zag, schiep er een groot genoegen in te zeggen: "Ow ja, die is mooi, heb ik ook gelezen" het antwoord was altijd: "Nee, dat heb jij niet gelezen" Daarop antwoordde ik iets in de trant van: "Jawel hoor: Francis gaat vreemd en daarna trouwt Alan met Julia." 

Dat was uiteraard correct, omdat ik daarvoor al de laatste bladzijde met de uitkomst van het verhaal had gelezen. Zoals ik al zei vond ik dat zelf heel grappig. Met een bos bloemen en een lekker etentje kwam ik er meestal wel mee weg ook. 

In Bouquet-reeksen, films als Bridget Jones' Diary en Duitse series als Rosamunde Pilcher met iets als 'Liebe an die Ostsee Küste', staat het meestal van te voren al vast hoe het verhaal afloopt. Meisje ontmoet jongen of andersom, er gebeurt van alles en uiteindelijk loopt het goed af. Daarbij krijgt de leuke jongen het meisje en blijft de minder leuke achter met een -verdiende- kater.

Vandaag ga ik weer net zoiets doen als met de grap die ik uithaalde. Ik ga de uitkomst van het Bouquet-reeks verhaal. 'Mark en CTB-tje' verklappen. Tip: Wil je het nog niet weten, sla dan de volgende alinea over.

Mark wordt aangezet door zijn -niet natuurlijke opa met waanideeën- Klaus, te trouwen met Co Vidpas bijnaam CTB'tje. Niemand ziet dit echter zitten en iedereen wendt zich af van het stel. CTB'tje is bad news weet de menigte. Ze trouwen wel met elkaar onder opa Klaus' zegen, maar gelukkig worden ze niet. CTB'tje gaat de pijp uit. Mark leeft lang, maar zien we nooit meer terug. Hij en opa Klaus blijven achter met een enorme kater. Alle omstanders zijn blij en leven nog lang en gelukkig. 

Je vraagt je misschien af: 'Hoe weet jij dat André?' Nou ik heb de laatste bladzijde al gelezen en ook zonder dat te doen kun je me rustig op mijn woord geloven: Deze Bouquet-reeks, deze soap, loopt op deze manier af. 

Houd vol! Houd moed! Het komt goed! Echt!!

Fijne dag!