Compensatie van de overheid? Trap er niet in. Wij lossen het zelf wel op!

Het leven is in een paar weken tijd zeer veel duurder geworden. Energie, brandstof, levensmiddelen, werkelijk alles.

Dat heeft uiteraard helemaal niets met de oorlog in Oekraïne te maken. Dit is na de Coronafarce slechts een volgende dekmantel het vileine plan -alles naar de staat toe trekken en dan slechts voorwaardelijk nog weer beschikbaar maken- uit te voeren.

Bedrijven failliet, burgers ten einde raad en de overheid staat met het alsmaar bijgedrukte geld klaar de "helpende hand" toe te steken.

Die zogenaamd helpende hand heeft echter een hoge prijs. Voor die compensatie wordt vrijheid ingeleverd. Vrijheid die enkel via een sociaal krediet systeem weer is te herwinnen.

En daarom is mijn advies: Maak als het niet anders kan gerust gebruik van meer bijstand, toeslagen et cetera, maar weiger alle! compensatie waarvoor je vrijheid in moet leveren en kies er dan voor het zelf wel op te lossen.

Hoe dan André? Nou, snelle tips: Ruil, verbouw zelf, betaal contant, negeer de overheid, reis met eigen vervoer waarbij fiets de voorkeur heeft. Kortom: Doe en werk dus zo dat de overheid zich er niet mee bemoeit. Als je begrijpt wat ik bedoel..

Andere uitgebreidere tips. Boeren kunnen een regionale sleutelpositie vertolken door in ruil voor investering in hun bedrijf gegarandeerd voedsel, vlees, groente, fruit, eieren en bijvoorbeeld de aanleg van een eigen tuintje te leveren. Beste ambtenaar die al die mensen vanwege stikstof gaat onteigenen.

Dat kan op veel andere terreinen ook. Ik coach jou als jij mijn kind gitaarles geeft. Jij stuct bij mij een wandje, ik maak van je kapotte lange broeken, korte voor de zomer. Jij gaat bij mijn vader op bezoek voor zorg; ik neem je auto mee voor boodschappen voor ons beiden bij de plaatselijke boer en doe de tank vol. Uiteraard betaal ik contant. 

Zo zijn er veel meer voorbeelden te verzinnen waarop we zelf het heft in handen kunnen nemen en door middel van ruilen en iets voor elkaar betekenen een prima leven kunnen hebben zonder invloed van lakeien van de macht.

Met inventiviteit, creativiteit en optimisme zetten wij de overheid naar onze hand en niet andersom.

Ik ga ervoor. Doe je mee?