Corona is voorbij. Leer en Leef!

Nu Corona voorbij is een 5-tal levenslessen die ik in de afgelopen periode in bijdrages heb 'verstopt' met het motto: Leer en Leef!

1. Je kunt niet alles controleren wat er in je leven en om je heen gebeurt. je kunt wel altijd controleren hoe je daar mee omgaat.

Corona is over de wereld verspreid en duistere krachten gingen er mee aan de haal. Daar kon je niets tegen doen. Je kunt wel iedere dag opnieuw kiezen voor Geluk, Gratie, Genieten ongeacht de omstandigheden.

2. Eerst geloven dan zien. Veel mensen zijn veel te sceptisch en hebben last van serieusitis.
Door die negatieve gedachtenspiraal houden ze in stand wat ze niet willen. Door eerst te geloven en vast te houden wat je wilt, zul je het ook gaan creëren en dus zien.

3. Dagen komen nooit meer terug, dus kun je er het best -ongeacht omstandigheden, zoals een naar virus- van genieten. Veel mensen draven maar door in banen, relaties die ze niet echt gelukkig maken. Als je ze vraagt waarom, hebben ze geen antwoord. Zonde zeg. Ik doe iedere dag alleen maar wat ik het allerleukste vind. Jij?

4. Mensen komen en gaan. Velen van het eerste uur kennen het gevoel: Niet snappen en absoluut niet begrijpen hoe je vrienden/vriendinnen zo enorm naïef en wereldvreemd kunnen reageren en blijven vertrouwen op regimes met een dubbele agenda; de losers die corona wilden gebruiken als 'ze greet opportoenietie' Vriendschappen, familiebanden, relaties zijn stuk gegaan door de discussie. Komt het weer goed? De tijd zal het leren. Ik denk veel meer aan en prijs me gelukkig met de mooie nieuwe mensen die in mijn leven zijn gekomen.

5. 'Na regen komt zonneschijn' en 'de soep wordt nooit zo heet gegeten als ze wordt opgediend'. In de donkerste dagen van corona, kreeg ik dagelijks PM-berichten van mensen die blij waren met mijn bijdrages. Ze zagen het even niet meer zitten en het hielp ze er door heen. Het was mooi dat voor mensen te kunnen doen en voor ze te kunnen betekenen. De twee spreekwoorden hierboven helpen je herinneren dat het altijd weer op zijn pootjes terecht komt.

Corona is voorbij, dus houd er niet aan vast: Blijf er niet in hangen. Leer en leef!