Dé oplossing! Ook voor jou!

Dé oplossing! Ook voor jou!

Heb jij -net als ik 2 jaar geleden had- nu een onbestemd gevoel? Heb jij ook het gevoel dat zij die de beslissingen moeten nemen helemaal niet meer weten waar ze mee bezig zijn? Snap je niet meer in welke slechte film we met z'n allen beland zijn? Voel je ook dat het gewoonweg niet klopt? Welkom!

Ik heb de gekte een tijdje aangezien en vervolgens april 2020 de keuze gemaakt er niet aan mee te doen. Ik zag heel duidelijk waarom ik dit nu in mijn leven meemaak. Misschien heb jij dat ook wel als je terug kijkt en je leven tot aan corona nog eens overziet. Ziet dat dit moment van jou iets vraagt.

Want dat dit gebeurt en jij dit nu leest, is geen toeval. Jij bent deel van de oplossing.

Ik heb geprobeerd in de afgelopen tijd je wakker te schudden. Bijvoorbeeld met bijdrages rondom Diederik Gommers en de Sinterklaasintocht. Misschien was je al wakker. Hoe dan ook is dat best goed gelukt, al zeg ik het zelf. Veel support en nieuwe connecties vielen me ten deel. Bedankt daarvoor!

Je hebt ook steevast van mij positieve berichten gezien misschien. Deze waren oprecht en uit het hart. En ook daarmee heb ik je proberen mee te nemen op weg naar waar je hoort. En dat is in een tijd waarvan de contouren al duidelijk zichtbaar zijn als je goed kijkt.

In dit nieuwe tijdperk is helemaal geen plek meer voor machtspelletjes, oorlogen en misstanden. Niet voor stigmatisering, tweedeling en uitsluiting.

Als je dat (nog) niet ziet dan zie je in ieder geval dat het oude met enorm lawaai aan het afscheid nemen is. Het oude waardoor jij je niet meer thuis voelt en zo loopt te zoeken naar de oplossing.

Goed nieuws voor je! De oplossing is er al! Die ben je namelijk zelf. Jij hoeft niet mee te lijden. Jij hoeft niet mee te doen aan polarisatie. Jij hoeft niet mee te doen met het oude. Jij kunt ook gewoon het nieuwe mee helpen creëren. Niet mee doen en kiezen voor vrijheid, geluk, liefde. Dát is de oplossing. En ik denk dat jij dit leest, omdat ook jij hiertoe wordt uitgenodigd.

Maar dat lost de gekte toch niet op André? Moet ik me dan helemaal niet meer druk maken om wat er nu gebeurt? Of je je druk maakt of niet is aan jou natuurlijk. Je hebt altijd een keuze. Ik doe dat af en toe om mijn boosheid om te zetten in actie en het dan ook gelijk weer los te laten. Echter: Jouw licht laten schijnen in de duisternis is het meest krachtig en zal het oude het snelst laten verdwijnen.

Het nieuwe, jouw vrijheid en dus de oplossing zijn er dus al. Je moet het alleen willen zien, het omarmen en jezelf er elke dag aan herinneren en erop focussen. Doe gewoon niet mee aan de gekte en ellende. Kies voor vrijheid, geluk, liefde. 

Vertrouw. Houd moed. Dan is het allemaal al goed. Ook voor jou! Echt!