De Beeldenstorm van IJdeltuiterij en Spirituele Geldklopperij

Het begon bij BN'ers in de amusementsindustrie en nu gaat het als een lopende vuurtje. Zij die door IJdeltuiterij en Geldklopperij van hun voetstuk donderen.

Inmiddels een beroemd verschijnsel in roddelpers en paparazzi-TV. BN érs die -al dan niet en min of meer terecht- worden aangeklaagd voor grensoverschrijdend gedrag. Hoe dan ook altijd ten grondslag liggend aan opgeblazen -en dus verwond- ego en zich uitend op de schaal van ijdeltuiterij naar regelrecht machtsmisbruik.

Het is de eerste in een lange rij met sectoren die aan de beurt komen bij deze beeldenstorm. We gaan de komende tijd de val van vele zogenaamd belangrijke mensen, instanties en machthebbers meemaken.

Deze doen nu nog hun uiterste best doen het hoofd boven het alsmaar stijgende water te houden. Zoals een grote Nederlandse provider die schaamteloos een serieus probleem als sexting gebruikt voor reclame. Of een bank die Carbon Insight gebruikt als opstap voor een Sociaal Krediet Systeem naar WEF-model

Zelfverklaarde goeroes en coaches die van gekkigheid die niet meer weten hoe ze de toch als misleide kudde weer een nieuwe niksigheid door de strot moeten duwen. Van webinars, apps, cursussen, boeken tot en met hele "methodes" toe. Dagelijkse mails, gratis pdf'jes en een continue stroom aan Facebook en Instagram-posts en live-uitzendingen om het uitgekauwde procedé maar aan de man, en vooral ook vrouw, te brengen.

Alles doen ze ervoor. Verbasteren hun naam naar het Engels, verkopen een natuurgebied, omdat de moderne media meer zou moeten opleveren. Ze krijgen boodschappen vanuit jawel 7!D. Een nobody staat een stuk oerwoud af om in ruil daarvoor op het schild te moeten worden gehesen. Partners vluchten en de winsten lopen snel terug, maar de wake-up call komt niet aan.

Of het nou de BN'ers zijn, commerciële instanties of spirituele coaches, het is de tragiek van zij die bijna allemaal oprecht en authentiek zijn begonnen, maar waarbij die oorspronkelijkheid verloren is gegaan. De ware drijfveer van weleer al lang verworden is tot een verdienmodel en/of onbewuste machtswellust.

Waar mensen in deze tijd naar op zoek zijn en tegelijkertijd ook het enige dat werkelijk zoden aan de dijk zet, is originele passie vanuit een zuivere intentie. Geen arrogante borstklopperij of grootspraak, maar recht uit het hart.

Authenticiteit, eerlijkheid, waarachtige intentie gecombineerd met een gezond stukje zelfspot, omdat we allemaal maar mensen zijn. is meer dan ooit gevraagd. Of zoals gisteren zo mooi iemand tegen mij zei: De echte heling en ware ontwikkeling gebeurt in afgezonderdheid en anonimiteit

Of zij die het spoor bijster zijn gaandeweg de rit nog bijdraaien valt te bezien. Als men zo door gaat storten ze zichzelf de afgrond in. Misschien is dat maar goed ook. Die crisis is ook voor hen zelf nodig. Want pas wanneer je helemaal aan de grond zit, kun je de weg naar boven vinden.

Fijne dag! 


➤Afspraak maken voor 1:1 Coachingsessie ➤