De deugende betuttelfuik wordt steeds nauwer en langzaam dicht getrokken. Wegwezen dus.


Beste Rabobank. Wij zijn allemaal begaan met het milieu en het klimaat, maar dat een bank onze uitgaven moet koppelen met het in kaart brengen van de CO2-uitstoot, schijnt mij niet echt jullie taak.

"Om de inschattingen preciezer te maken, wordt klanten gevraagd of ze veel vlees eten en of hun huis goed geïsoleerd is." Beseffen jullie wel dat we daarmee slechts één stap verwijderd zijn van het gegeven dat jullie als bank kunnen bepalen of je een uitgave wel of niet mag doen?! Het schijnt mij toch dat ik altijd nog zelf ga over waar en hoe ik mijn geld uitgeef, toch?! 

Veel sterkte toegewenst op weg naar het sociale kredietsysteem ouwe ooit vertrouwde Rabobank. Naar mijn bescheiden inschatting zal dit jullie -terecht!- een heleboel klanten gaan kosten. In ieder geval doe ik er niet aan mee en stap ik na dit bericht vandaag nog over naar een andere bank.

Toedeledoki!