De overheid verliest haar grip. En dat is erg goed nieuws!

Zo'n twee jaar geleden startte de coronacrisis. Misschien lukt het je nog eens terug te gaan naar de periode net daarvoor, begin 2020. 

We leefden in relatief rustige tijden. Tuurlijk was er ook van alles aan de hand, maar het tastte de door velen zo geliefde comfort-zone niet aan.

Toen kwam Corona en alles veranderde. Mensen werden bang. Bang voor ziekte, bang voor de dood en niet snel daarna een stroming die bang was de vrijheid te verliezen. Beide zeer begrijpelijk. De eerste varianten van Covid19 waren naar en de maatregelen niet mals.

Toch gebeurde er iets opmerkelijks dat je ook met terugwerkende kracht goed kunt zien en volgen. De overheid nam het heft in handen zoals nooit tevoren. Lockdowns, mondkapjes, avondklok, testen, vaccinatie, QR-code voor entree en reizen. Bedrijven werden door eerder niet denkbare miljarden gecompenseerd. Geld speelde ineens en kennelijk geen enkele rol.

Dat bevreemdde mij. Tuurlijk het was crisis, maar zat daar niet meer achter? Lang en diep hoefde je daarvoor niet te graven. Het bleek al snel dat overheden, privé-politieke organisaties. Big Tech, Big Pharma en puissant rijke "weldoeners" deze crisis wilden en willen gebruiken voor het eigen voordeel.

En zo kwamen daar ineens door klokkenluiders namen en begrippen als WEF, Great Reset, Building Back Better tevoorschijn. WHO en EU kwamen in een heel ander daglicht. Veel politici, wetenschappers, rechters et cetera bleken gelieerd aan het WEF en diens plannen. En ook de EU kwam op een heel andere manier voor het voetlicht.

Waar sommigen dat als complotten beschouwden was mij als snel duidelijk dat dit echt is. Dat was vreemd om te zien. Waar je voor 2020 het idee had, dat deze mensen vanuit integere ambitie zoveel tijd van hun leven spendeerden aan de goede zaak, bleek dat ze ineens een andere, dubbele agenda hadden.

Een agenda van controle, van een overall systeem de wereld naar hun hand te zetten. Hier op LinkedIn ontstond een ware stormvloed van bijdrages van zij die net als ik zagen dat dit geen zuivere koffie is.

Met Covid19 hebben machthebbers zich bloot gegeven en hun ware agenda laten zien. Ze hebben de ware toedracht van hun handelen geëxposeerd en daar is geen weg terug van. Wie goed kijkt, ziet dat het niet klopt.

En dat betekent heel eenvoudig dat mensen het vertrouwen in de politiek en machtige organisaties kwijt raken. Het door hun verdiende (belasting)geld niet meer over hebben voor zij die een andere heer dienen dan ze prediken.

Met alle strapatsen verliezen overheden, NGO's en ook MSM steeds meer het vertrouwen van de burger en daarmee hun grip. Steeds meer mensen worden -ja daar is 't ie: WAKKER!

En dat is fantastisch! Want we gaan een nieuwe tijd tegemoet die niet vraagt om meer heerschappij maar om gezamenlijk overeengekomen doelen en gelijkwaardige samenwerking

Mijn advies: Geniet ervan en bouw mee!

Fijne zondag!