Deugers vs Vrije Denkers

Nederland heeft zich in de afgelopen 2 jaar tijdens de coronacrisis ontpopt als een land waarin je moet deugen. Het trof mij diep dat een persoonlijke keuze als wel, dan wel niet vaccineren en een andere kijk op de zaak ventileren, als not done werden beschouwd.

Waar wij misschien ooit het idee hadden dat we een tolerant land hadden, is vanaf maart 2020 dat masker definitief af. Ik heb met stijgende verbazing gekeken hoe mensen die ik altijd als wijs heb beschouwd zich volledig door angst lieten bevangen.

En angst is naast een slechte raadgever ook de duivel himself. Het brengt kennelijk gevoelens met zich mee die het toestaan van een andere mening snel en definitief de kop in moeten drukken om zelf overeind te blijven.

Gelukkig waren er al snel de meer kritische mensen die een andere licht lieten schijnen op de situatie. Ze betwisten niet alleen de MSM-berichten, maar lieten ook zien dat organisaties als WEF en Big Pharma hun voordeel wilden/willen doen met deze crisis.

Door Deugers -die enkel op de eigen angst voeren- werden ze echter meteen weg gezet als complotdenkers en rebellen. Ook ik was het lang niet altijd met hen eens, maar vond het heerlijk te zien dat kennelijk een andere mening of kijk op de zaak toch bleef bestaan. Nu is zelfs Willem Engel aangehouden voor opruiing. Hoe is het mogelijk. Ook ik ben het lang niet altijd met hem eens, maar voor een fulltime levensgenieter is de vrijheid om zelf na te mogen blijven denken en beslissingen te nemen essentieel.

Met de vreselijke oorlog in Oekraïne is Covid plotsklaps naar de achtergrond verdwenen. Je leest er niets meer over. Gek genoeg zien we nu hetzelfde fenomeen. In het kort: Oekraïne is goed, Rusland is slecht. De EU en de NAVO deugen, Rusland is de grote vijand. Deze oorlog is de ergste oorlog van allemaal. En die andere oorlogen (bijvoorbeeld Jemen - Sinds 2015 400.000 doden door VS-Saudi's) en al het leed bijvoorbeeld door de honger komen niet eens meer in het nieuws. Waarom niet?

Erover nadenken is niet toegestaan zo lijkt het. Natuurlijk veroordeelt ieder weldenkend mens deze oorlog, maar is er misschien net als bij Covid een dubbele agenda? Moeten wij nu eensgezind achter de EU gaan staan en straks reikhalzend uitkijken naar eiDAS, de digitale EU-pas? Wordt het dreigende gastekort gebruikt voor een Co2-budget obv QR en wordt van de gereserveerde 29 miljoen de Corona-app hiervoor omgebouwd. Krijgen we om zogenaamd cyberaanvallen af te weren een versleuteling van internet die ook enkel met QR te openen is?

Ik heb geen idee, maar wil er wel over na kunnen denken zonder meteen in een hoek te worden gedrukt. Van Deugers mag dat echter niet. Die kijken, lezen en luisteren enkel MSM en hebben geen zin in wij luizen in de pels die ze uit hun comfort-zone halen.

Je hoeft geen fan te zijn maar het bevreemdt dat parlementsleden van Forum voor Democratie in de 2e Kamer het woord werd ontnomen; hij geen moties kon indienen. Ook hier hebben Deugers kennelijk de macht.

Ironisch genoeg moeten de deugers die meeloeiden met Hugo de Jonge's ‘Pandemie van de Ongevaccineerden’ nu -om te blijven voldoen aan het gewenste narratief- niet ingeënte Oekraïeners in huis nemen. Hoe hypocriet. Zouden we binnenkort na omikron de Oekraïense variant krijgen?

Vandaag hulde aan zij die zich niet door angst weerhouden voelen ook de andere kant van de medaille te blijven onderzoeken. Wij zijn geen rebellen of complotdenkers. Wij zijn Vrije Denkers!