Disclaimer: Lees dit pas als je de politiek als systeem achter je hebt gelaten.

Eén van de beste beslissingen en eentje die ik al járen geleden heb gemaakt, is dat politiek er voor mij niet toe doet. Het is slechts een systeem gebaseerd op zij die wij het vertrouwen geven via onze stem en die vervolgens ons geld op de juiste manier zouden moeten uitgeven.

In werkelijkheid is het naar mijn bescheiden mening gekissebis en achterklap gepresenteerd door B-garnituur van zij die zonder hun baan niemendalletjes zouden zijn. En zeker nu de werkelijke macht nog een stuk verder weg zit, is het geneuzel op de vierkante centimeter ronduit lachwekkend.*Linksom of Rechtsom? Het zal wel.*Ruzie? Verkiezingspraatjes.*Excuses? Aan mij niet besteed.*Parlementaire enquête? Wat wil je? Gelijk hebben of Gelukkig zijn?*Verkiezingen? Eén pot nat.

Vandaar dat politiek en politici er voor mij op weg naar een Nieuwe Wereld, niet meer toe doen. En alhoewel niemand zich geheel van het systeem kan onttrekken, laat hetgeen ze zeggen en doen eens wat meer langs je heen gaan.

Lukt dat niet (helemaal), laat het dan in ieder geval zo klein en onbelangrijk mogelijk. Pionieren naar een Nieuwe Wereld heeft ook alles te maken met wat je wel en niet toelaat in jouw leven. Laat het geen invloed hebben op je persoonlijk geluk en genieten van het leven!


➤Afspraak maken voor 1:1 Coachingsessie ➤