Eerst zeker weten, dan zien! Juist nu!

Eerst zeker weten, dan zien! Juist nu!

Veel mensen vinden het gemakkelijker ergens tegen te zijn dan ergens voor. Ik merk het aan mijn bijdrages hier. Er zijn veel meer duimpjes en hartjes voor bijdrages waarin je tegen iets kunt zijn dan ergens voor.

Een goed voorbeeld daarvan was de Sinterklaasintocht. Dat kinderen het zicht op Sinterklaas en de stoomboot wordt onthouden, stuit ons allemaal terecht! tegen de borst. Een post over hoe je over fulltime van het leven kunt genieten valt veel minder bijval ten deel.

Is dat verkeerd? Nee, helemaal niet. Als je tenminste onthoudt dat beide zijn nodig zijn voor je doel. 

Op dit moment ben ik samen met zeer veel anderen bezig de pijlen te richten op de waanzin, stigmatisering, uitsluiting en tweedeling in onze samenleving. Dat gaat ons aan het hart en we zullen ons er voor 200% voor inzetten dat deze gekte stopt. Deze weerstand begint natuurlijk bij ergens tegen zijn. Ieder weldenkend mens in dit land is tegen discriminatie. En dat is goed. Want met deze tegenstand kwam de sneeuwbal aan het rollen.

Dat het kaartenhuis in elkaar stort is daarbij zeker. Het is een kwestie van tijd. Meer en meer mensen gaan inzien dat de QR-pas en zeker 2G een zinloze en heilloze weg is. De weerstand rolt als een snel groter wordende sneeuwbal de helling af, waar deze uiteindelijk het hele kaartenhuis zal verzwelgen.

Tegelijkertijd is het belangrijk ook ergens vóór te zijn. Want anders heb je geen richting en ben je een stuurloos schip dat dag na dag aan elkaar rijgt en, weliswaar comfortabel, doch zonder bestemming rond dobbert. Voor mij betekent dat in dit geval een maatschappij waar iedereen overal welkom is, zonder QR obv medische gegevens.

Dat pas ik al >20 maanden toe in de klucht waarin we met elkaar zijn beland. En het werkt! Ik weet echt zeker dat het goed komt. En de tekenen worden iedere dag duidelijker zichtbaar. Ook voor jou als je goed kijkt. En dat is goed,. Dat is de focus die je moet houden.

Richting geven is focussen op wat je wél wilt, Blijf je dat gericht en met de juiste intentie doen, dan gebeurt er iets magisch. Door die focus openen zich plotsklaps deuren waarvan je eens wist dat ze open konden. Dan ontstaat en ontspruit zich langzamerhand en steeds meer dat wat je voor ogen hebt.

Er is een spreekwoord: Eerst zien dan geloven. Ik draai het om naar: Eerst geloven, dan zien! Én nog een slag verder:

Eerst zeker weten, dan zien! 

Och en dan zijn er straks altijd mensen die roepen: Zie je wel, uiteindelijk komt het toch allemaal weer op z'n pootjes terecht. Ook dat is menselijk en normaal en niet iedereen is voorbestemd om te leiden. Zeker niet als het moeilijk wordt. Dat mag je dus met een gerust hart het ene oor in en het andere weer uit laten gaan. Wij weten wel beter. 

Dus: Houd vol! Houd moed. Het komt goed! Echt!!