Energieprijsplafond? Maak er gretig gebruik van. Maar ga nóóit! akkoord met compensatie van de overheid in ruil voor jouw vrijheid!

Het leven is in een zeer korte tijd zeer veel duurder geworden. Energie, brandstof, levensmiddelen, werkelijk alles.

Dat heeft uiteraard helemaal niets met de oorlog in Oekraïne te maken. Dit is na de Coronafarce slechts een volgende dekmantel het vileine plan -alles naar de staat toe trekken en dan slechts voorwaardelijk nog weer beschikbaar maken- uit te voeren.

Bedrijven failliet, burgers ten einde raad en de overheid staat met het alsmaar bijgedrukte geld klaar de "helpende hand" toe te steken.
Er komt nu een prijsplafond voor energie. En dat is zeer begrijpelijk. Het kon niet meer anders, dus maakt er gretig gebruik van.

Maar let op! Die zogenaamd helpende hand heeft uiteindelijk een hoge prijs. Voor al die compensatie wordt steeds meer vrijheid ingeleverd. Vrijheid die enkel via een sociaal krediet systeem weer is te herwinnen.

En daarom is mijn advies: Maak als het niet anders kan gerust gebruik van meer bijstand, toeslagen et cetera, maar weiger in zijn algemeenheid alle! compensatie waarvoor je vrijheid in moet leveren. Trap niet in de op WEF gestoelde ideologie 'You Will Own Nothing' en wmb dus ook niet in het klimaatfonds van Bill Gates voor Nederlandse start-ups. Als het maar enigszins kan, kies er dan voor het zelf op te lossen.

Hoe dan André? Gebruik ten eerste de tijd die je nu wint en/of straks gaat winnen door het energieprijsplafond om steeds meer zelfvoorzienend en dus minder afhankelijk te worden. Wat snelle tips: Ruil, verbouw zelf, betaal contant, negeer de overheid, reis met eigen vervoer waarbij fiets de voorkeur heeft. Kortom: Doe en werk dus zo dat de overheid zich er niet mee bemoeit. Als je begrijpt wat ik bedoel..

Andere uitgebreidere tips. Boeren kunnen een regionale sleutelrol vervullen door in ruil voor investering in hun bedrijf gegarandeerd voedsel, vlees, groente, fruit, eieren en bijvoorbeeld de aanleg van een eigen tuintje te leveren. Beste ambtenaar die al die mensen vanwege stikstof gaat onteigenen.

Dat kan op veel andere terreinen ook. Ik coach jou als jij mijn kind gitaarles geeft. Jij stuct bij mij een wandje, ik maak van je kapotte lange broeken, korte voor de zomer. Jij gaat bij mijn vader op bezoek voor zorg; ik neem je auto mee voor boodschappen voor ons beiden bij de plaatselijke boer en doe de tank vol. Uiteraard betaal ik contant.

Zo zijn er veel meer voorbeelden te verzinnen waarop we zelf het heft in handen kunnen nemen en door middel van ruilen en iets voor elkaar betekenen een prima leven kunnen hebben zonder invloed van lakeien van de macht.

Met inventiviteit, creativiteit en optimisme zetten wij de overheid naar onze hand en niet andersom.

Ik ga ervoor. Doe je mee?

Fijne dag!