Even keihard reclame maken voor jezelf!

Soms is het nodig het van de daken te schreeuwen! "Ik ben gewoon zo goed dat je bij mij moet zijn." Ja, niet letterlijk natuurlijk, want je wilt niet als een opschepper overkomen en je weet dat je hoofd boven het maaiveld tricky is. 

Wel voor jezelf. Gewoon even keihard en heerlijk opscheppen over jezelf, tegen jezelf. Gewoon in de spiegel kijken en zeggen: "Mijn hemel wat doe jij het goed!" Wat enorm knap dat je het volhoudt in al deze gekte en de waanzin van regimes enkel op zoek naar macht en controle wereldwijd"
 
Doe je dat wel eens? Tegen jezelf zeggen hoe goed je het eigenlijk doet? Ik wel! Dagelijks. En ook meerdere keren per dag. Gênant? Boeie!
 
Fiona Brouwers beschreef in haar boek 'Ik ben een goede relatie' de 12 geestelijke basisbehoeften. basisbehoeften: Aanmoediging. Acceptatie. Begrip. Bevestiging. Bewondering. Erkenning. Geruststelling. Goedkeuring. Respect. Vertrouwen. Waardering. Zorg.
 
Nou heb je op deze 12 basisbehoeften de meeste kans als je kind bent en ze van je ouders krijgt. En dan niet eens alle 12 waarschijnlijk. Sommigen kregen helaas het tegendeel van deze behoeften.
 
En toch heb je ze, bewust en nog vaker onbewust. En ook heb je je handelen er bewust en nog veel vaker onbewust op afgestemd. Als volwassene wordt het steeds lastiger om deze basisbehoeften te krijgen.
 
Kun je dan niet zonder? Oh jawel hoor. Iedere volwassene kan prima leven zonder Aanmoediging. Acceptatie. Begrip. Bevestiging. Bewondering. Erkenning. Geruststelling. Goedkeuring. Respect. Vertrouwen. Waardering. Zorg. Het is alleen wel een stuk lekkerder leven als je deze behoeften wel bevredigd.
 
En aangezien je dat niet van anderen kunt verwachten en je misschien wel enorm irritant wordt als je ze niet krijgt, kan het verstandig zijn jezelf dan maar te verwennen met deze basisbehoeften.
 
Probeer het eens zou ik zeggen. Zeg tegen jezelf hoe goed je het eigenlijk doet. Stel jezelf gerust. Waardeer jezelf. Geef jezelf aandacht. Accepteer jezelf. Zorg goed voor jezelf. Dat is misschien even vreemd én je zult eens zien hoe je daarvan opknapt!


➤Afspraak maken voor 1:1 Coachingsessie ➤