Even serieus. We willen géén Digitaal Europees Paspoort toch?

Ook een fulltime levensgenieter heeft zijn serieuze momenten. In die momenten vraag ik graag aandacht voor wat mij bezig houdt. Misschien jou ook?

Eén van de beste dingen van de Coronacrisis is wmb dat zo veel politici zich in de kaarten hebben laten kijken. De leiders van belangrijke landen hebben zich allen min of meer gelieerd aan het World Economic Forum. Een privaat politieke organisatie die open en eerlijk is over wat goed zou zijn voor onze wereld.

De doelen op de website van het WEF schijnen wenselijk voor ieder weldenkend mens. Wie er nou tegen deze sustainable goals zijn?

Toch zit er een flinke adder onder het gras. In ruil voor deze doelen moeten wij onze zwaarbevochten autonomie en grondrechtelijke vrijheden opgeven. En daar is waar de schoen wringt.

Eén van de beste voorbeelden hiervan is het Europees Digitaal Paspoort. Je kunt je dan straks via QR-code identificeren met je mobiele telefoon. (Je kon er -als je meedeed tenminste- al aan wennen de afgelopen tijd via de coronapas.)
Dat lijkt handig, maar er schuilt een groot gevaar in. Alle data van jou als persoon kunnen worden uitgelezen. Medische gegevens, maar ook bank en verzekeringsgegevens, rijbewijs, wie weet ook hoeveel energie je verbruikt.

Het is slechts een kleine opstap naar een zeer ongewenst sociaalkrediet systeem waarin de overheid bepaalt of je nog mag reizen, douchen en of je nog vlees mag eten deze maand. Dat klinkt als de ver-van-mijn-bed show, maar zal realiteit worden als we niet oppassen.

Het vileine is dat we er niets over te zeggen hebben en krijgen. De regering geeft haar mandaat aan Brussel en stuurt eenvoudig een brief aan de Kamer. Geregeld. Dus Minister Kuipers gaat als we geen tegenwicht bieden in juni gewoon de toestemming tekenen hiervoor.

De nieuwe en misschien wel belangrijkste BlckBx TV tot nu toe gaat erover. Arno Wellens vertelt er: ‘Het Europees Digitaal Paspoort is een verkapte staatsgreep’ Kijk de hele uitzending hier => https://lnkd.in/e52Bk6ka

Zoals ik al zei aan het begin van deze bijdrage is dit voorstel een rechtstreeks uitvloeisel van het gedachtegoed van het World Economic Forum. En de coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat Trudeau, Macron, Merkel, Rutte en vele andere leiders sympathiseren met het WEF. Goed dat we daar nu achter komen, want dan kunnen we actie ondernemen. Klik hier als je ook feedback wilt geven: https://lnkd.in/e46TdA9E

Kijk er eens naar en bedenk dan of jij dit ook zo wilt. Zo niet, doe dan wat ik ook deed. Meld je aan en geef je ongezouten mening!