Force vs Power

Force vs Power

Waar we in het Nederlands de woord kracht en macht gebruiken hebben de Engelsen een heel mooi en belangrijk verschil tussen Force en Power. Het verschil zit 'm in de manier waarop dit kunnen bereiken.

Veel mensen om me heen zie ik in deze crisisachtige tijden bezig vanuit Force. Ze zijn aan het Force-ren. Dat woord kennen we wel en het dient zich aan in vele verschillende hoedanigheden.

Sommigen lopen als een kip zonder kop de hele dag het nieuws en de actualiteiten te volgen opzoek naar lichtpuntjes. Anderen doen gewoon net of hun neus bloedt en leven net zo door als anders in de hoop dat alles zich vanzelf ten goede keert. Ze gaan nog meer werken en proberen de gekte en ellende te vergeten. Ze weten eigenlijk wel dat ze zichzelf voor de gek houden, maar zien ook geen alternatief.

De één sluit aan in de ellenlange rij voor een booster, de ander twittert erop los om aan te geven hoe dom je wel niet bent om je met eenzelfde goedje te laten inspuiten terwijl de variant al lang gemuteerd is en dus het vaccin omzeilt. De ene groep noemt de andere wappies, andersom zijn het schapen.

Beide komen voort uit angst. De ene discussie uit de angst om ziek te worden en dood te gaan. De andere uit de angst vrijheid kwijt te raken. Beide resulteren in Force-ren.

Daarom kies ik liever voor Power! Hoe dan André? Nou dat is eenvoudig!

Je stapt uit de angst en kiest voor positiviteit en liefde. Je ziet dat wel/niet, pro/contra 2G veel losmaakt, maar niets oplost. Je merkt dat je steeds meer je energie verliest en dus maak je een een bewuste keuze: Ik stap uit de angst. En ik stap ook uit de boosheid en het verdriet. Ik ben een vrij en autonoom mens en dat neemt niemand -wat er ook gebeurt- van mij af. Ik zie wat er gaande is, maar ik lijd niet meer mee. Ik behoud mijn Power!

Jij hoeft niet mee te lijden. Jij hoeft niet mee te doen aan polarisatie. Jij hoeft niet mee te doen met het oude. Jij kunt ook gewoon het nieuwe mee helpen creëren. Niet mee doen en kiezen voor vrijheid, geluk, liefde. Dát is Power!

Het begint met het iedere dag zetten van je positieve intentie en mindset. Kiezen voor het nieuwe, jouw vrijheid en dus de oplossing. Je moet het omarmen en jezelf er elke dag aan herinneren en erop focussen. Niet mee doen aan en met de gekte en ellende. Kiezen voor vrijheid, geluk, liefde. Je laat jouw licht schijnen in de duisternis. Vanuit POWER!

Het allermooist is dat je na een periode van relatieve eenzaamheid prachtige nieuwe mensen ontmoet. Ook daar scheiden soms wegen en openen zich tegelijkertijd nieuwe deuren. Je begrijpt dat deze tijd eigenlijk ook wel heel interessant is. En hoe mooi het is deel uit te mogen maken van een wereldwijde transitie.

Het nieuwe, jouw vrijheid en dus Power zijn er dus al. Je moet het alleen willen zien, het omarmen en jezelf er elke dag aan herinneren en erop focussen. Doe niet mee aan de gekte en ellende. Kies voor vrijheid, geluk, liefde. Kies voor Power!

Vertrouw. Houd moed. Dan is het allemaal al goed. Ook voor jou! Echt!