Fulltime van het leven genieten. Hoe doe je dat?

Fulltime van het leven genieten. Hoe doe je dat? Zeker nu? 

Is een fulltime levensgenieter nooit boos en altijd vrolijk en opgewekt? Vaker wordt me deze vraag gesteld. Het antwoord is: Nee natuurlijk niet. Ik ben maar een gewoon mens van vlees en bloed en niets menselijk is mij vreemd. Hoe dan toch fulltime genieten? Dat is driedelig wat mij betreft.

1. Je gebruikelijke attitude en mindset is positief en opgewekt. Persoonlijke ontwikkeling is daarbij een must.

2. Voel je je niet zoals 1. zet dan je emotie om in positiviteit. Ik heb geleerd emotie als boosheid en verdriet zsm om te zetten in constructieve actie. Dat helpt! 

3. Leer om Nee te zeggen

Op dit moment ben ik bezig met zeer veel anderen onze pijlen te richten op de waanzin, stigmatisering, uitsluiting en tweedeling in onze samenleving. Dat gaat me aan het hart en ik ga en zal me er voor 200% voor inzetten dat deze gekte stopt. Daarbij ontmoet ik mooie nieuwe mensen en heb ik prachtige ontmoetingen, welke ik twee jaar geleden niet voor mogelijk had gehouden. Geweldig!

Dat het kaartenhuis in elkaar stort is daarbij zeker. Het is een kwestie van tijd. Meer en meer mensen gaan inzien dat de QR-pas een zinloze en heilloze weg is. De weerstand rolt als een snel groter wordende sneeuwbal de helling af, waar deze uiteindelijk het hele kaartenhuis zal verzwelgen.

Het grootste probleem van heel veel mensen is dat ze te veel pleasen en het ze moeite kost om nee te zeggen. Ook nu willen ze zich of denken ze zich niet te kunnen permitteren Nee te zeggen. Als dat is omwille van je baan of inkomen is, is dat begrijpelijk. Om andere redenen doe je jezelf hoe dan ook te kort.

Kortom: Het leven is niet zo ingewikkeld. Vind de dingen die je leuk of waardevol vindt en maak er werk van ze onder de knie of er grip op te krijgen. Geniet van iedere minuut, ook wanneer het tegenzit. Denk om, herkader en handel zoveel als mogelijk vanuit een hoge frequentie. Lukt dat een keertje niet, zet het dan om in positieve actie. Én zeg NEE tegen wat je niet wilt of waaraan je niet meer meedoet.

In dat kader: Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe kansen. Maandag blijft een speciale en bijzondere dag. Het is de dag dat de week weer begint en het wat lastiger wordt om uit bed te komen.

Gelukkig ben ik gezegend met een gestel dat weinig slaap nodig heeft. Na zo'n 5 uurtjes sta ik er wel weer naast. En dat is voor een fulltime levensgenieter superhandig, want zo heb ik meer uren om te genieten.

Ook vandaag heb ik me gericht op het nieuwe dat in al haar pracht al zichtbaar is. En af en toe me keren tegen het oude dat met zoveel lawaai afscheid neemt.

Wat je ook doet, geniet van je dagen. Iedere dag is er één die nooit meer terug komt.

En: Houd vol! Houd moed. Het komt goed! Echt!!