Fulltime van het leven genieten is Goed Filteren

Er komt dagelijks een enorme berg informatie op je af. Via krant, radio, TV, internet, brieven, mail, appberichten. Het is een gigantische lading en stroom, waarvan slechts een klein gedeelte zinvol en nuttig is. Verreweg het meeste is volledig zinloze en nutteloze info. Toch kiezen we ervoor deze info op ons in te laten werken.

Daar komt de continue stem in je hoofd nog eens bij. Vaak negatief en heel sneaky. Hij wordt ook wel interne criticus genoemd. 'Dat lukt je niet. Dat doe je toch niet. Dat loopt niet goed af. Dat kun jij niet. Vaak gaan die gedachten zo snel dat je ze niet eens meer opmerkt.

Het zou dus goed zijn af en toe te stoppen en eens te zien welke gedachten er nou werkelijk door je hoofd spoken.

Ik kies er elke dag voor de informatie die bij me komt te filteren. Ik kijk naar goed nieuws, ben opzoek naar lichtpuntjes. Dat is niet gemakkelijk, want het is nu eenmaal zo dat negatief en slecht nieuws beter verkoopt en MSM daar op inspelen. We hebben dat in de afgelopen 2 jaar heel duidelijk gezien en gemerkt.

Je zou ook uit mijn op een gegeven moment zelfs dagelijkse berichtgeving kunnen afleiden dat ik 24/7 maar met één ding bezig was.

Niets is echter minder waar. Wanneer ik aan het begin van de dag mijn blog heb geschreven, ben ik daarna enkel nog met andere zaken bezig. Bovendien maakte het schrijven van de Corona-bijdragen hier me blij en gelukkig, omdat veel mensen lieten weten er baat bij te hebben.

Ik filter dus bewust. Ik heb geen krant, luister 's avonds naar Funk, Soul en Jazz en zapp wat later op avond langs de talkshows op zoek naar positieve geluiden of wat humor en bagatelliseren van wereldse problemen. Er zullen altijd nare aardse zaken blijven. Het is nu eenmaal Yin en Yang op deze ronde bol in het heelal en dat zal niet veranderen. Ik steek mijn kop dus niet in het zand en filter bewust wat ik wel en niet toelaat in mijn hoofd

Gisteren was verreweg het beste nieuws dat ik las dat van Priscilla. Een vrouw van 98! die naar de basisschool gaat, omdat ze dokter wil worden. Wat een fantastisch voorbeeld van levensgeluk, doorzettingsvermogen, vertrouwen in het leven en Never Ending Improvement.

Mijn tip voor vandaag. Let naast wat je in je hoofd stopt aan voedsel ook goed op wat je in je hoofd toelaat. Filter zorgvuldig, zodat je meer gaat genieten.

Fijne dag!