Geef jij jouw stem weg vandaag?

De afgelopen twee jaar ben ik in twee zaken volledig het vertrouwen kwijt geraakt: de politiek en de mainstream media.

1. Politiek - Naar mijn bescheiden mening tonen de Corona- en nu Oekraïnecrisis aan dat politici deze gebruiken om hele andere belangen te dienen dan het belang van jou en mij. De drang naar macht en controlezucht zijn stuitend. De drijfveren waarop het handelen gebaseerd zijn niet zuiver. Het handelen gebaseerd op afspraakjes met vage clubjes die niemand wil, zoals WEF en EU. De integriteit ver te zoeken.

Was dat nieuw voor je dan André? Nee, dat niet. Politiek deed er al nooit veel toe voor me. Door deze crises komt echter het ware gezicht meer dan ooit naar buiten.

2. Mainstream Media - Als fulltime levensgenieter erger ik me zelden. Dat is anders wanneer ik onverhoopt toch nog eens even langs het NOS-journaal, RTL-Nieuws en aanverwante actualiteitenprogramma's en talkshows zapp of online de grote kranten lees.

Zéér eenzijdige informatie, steeds en slechts gebaseerd op één narratief. 'Vaccineren is goed, niet-vaccineren niet' 'Oekraïne is goed, alles wat Russisch is, is slecht' Geen plek voor een alternatief geluid. Sturende berichtgeving die af en toe meer op propaganda lijkt. De deugdrang is zo enorm groot dat het langzamerhand misselijkmakend is.

Kortom: Mijn vertrouwen in zowel politiek en ook MSM is weg.

Komt dus vanochtend de vraag bij me op: Moet ik dan wel gaan stemmen vandaag? Moet ik mijn stem, waarmee ik gehoord wordt, wel geven aan een ander?

Het antwoord daarop is: Ja! Want alhoewel gisteren landelijke politici op de door ons aller betaalde staatsomroep (want dat is het langzamerhand) in debat gaan en er toch vandaag gemeenteraadsverkiezingen zijn, zijn er nog steeds integere lokale bestuurders te vinden. En ik wil niet dat zij de dupe worden van mijn argwaan en wantrouwen richting de landelijke politiek en de MSM.

Dus ik stem vandaag op de eerste vrouw van de lokale partij GBB. En zoals je hieronder ziet geven de Nederlandse gemeenten hetzelfde advies.

Fijne dag!