Gekwetsheid als masker voor kinderlijke behoeftes

Oorlog, misbruik, ongeluk, ziekte, scheiding, geweld, chantage, stalking, intimidatie et cetera. Aangevuld met thema's van vorige incarnaties, voorouders, energieën. Werkelijk trauma dat diepe zelfreflectie vraagt om geheeld te worden.

Als mensen zijn we enorm inventief en creatief trauma te omzeilen. Afleiding en verslaving aan drank, drugs, seks, werk, TV, sport, eten. Misleiding door maskers en bypass verbergen vaak diepe onbewuste pijn. Ook daar waar je het niet meteen verwacht zoals in zogenaamd spirituele en 'wakkere' kringen.

Misplaatste gekwetstheid komt ook veel voor. Onbewuste kindbehoeftes die legitiem worden verpakt. Klimaatactivisten die aandacht eisen. LHBTIQ+ op zoek naar goedkeuring. KOZP die (h)erkenning willen et cetera.

Begrijp me goed. Klimaat, gender-equality, discriminatie/racisme zijn volkomen gerechtvaardigde redenen om voor op -dan wel in het verweer- te komen. Niet zelden wordt hiermee echter het werkelijk trauma omzeild en de diepe honger naar zelfliefde juist niet gestild.

Zij die de maskers niet herkennen, bekrachtigen de diepe ontkenning. Het zijn de redders die niet zelden hiermee ook zelf hun masker van deugzaamheid op kunnen laten. Door elkaar steeds opnieuw te bevestigen in slachtoffer en redder houdt men elkaars maskers in stand en worden de werkelijke trauma's nog dieper weg gestopt.

Heling, echte heling vindt immers alleen plaats door diepe zelfreflectie. Naar binnen durven gaan, in de spiegel durven kijken en daar bij de wortel de werkelijke angsten aan te kijken. Alleen hierdoor worden trauma's opgelost en verdwijnen kindbehoeftes.

Door de grote hoeveelheid aan bypass, is het niet gemakkelijk deze patronen te herkennen en er mee aan de slag te gaan. Zij die het wel durven aangaan ervaren een steeds diepere rust en balans. Dé beloning van zelfrealisatie. 


➤Afspraak maken voor 1:1 Coachingsessie ➤