Goede voornemens? Doen!

Goede voornemens? Doen!

Het is 2 januari. De kruitdampen van de geweldige vuurwerkshow zijn opgetrokken. Wat was het een feest om samen met iedereen weer eens gewoon normaal het Nieuwe Jaar in te luiden!

Waar 1 januari de dag is van een nieuw begin, is 2 januari dé eerste dag waarin je het nieuwe begin moet gaan doortrekken naar je goede voornemens. Zo had ik mij voorgenomen dat 1 januari mijn website en blog in de lucht moesten zijn en mijn coachingsaanbod moest staan. Vandaag is de eerste dag van het continueren ervan.

Welke goede voornemens had jij? Of had je ze niet om jezelf niet teleur te stellen? Heb je ze al zo vaak gehad en halverwege januari weer opgegeven, dat je er niet eens meer aan begint? Jammer joh! Pak ze gewoon weer op!

Zelf zet ik iedere dag mijn goede voornemens uit. Dat doe ik gebaseerd vanuit een vooropgezet vooruitzicht. Dus niet zo maar Ins Blaue Hinein. De meeste en meest belangrijke nog voordat ik uit bed stap. Graag deel ik ze met je. Wie weet pak je ze alsnog op op de 2e dag van het jaar. Want een beetje smokkelen mag natuurlijk.

Ten eerste begin ik dankbaar voor alles wat er is in mijn leven. En dat is veel. Heel veel! Ik ben gezond, heb een geweldig stel mensen dichtbij en om me heen. Een auto, een camper die me alle vrijheid geeft. Genoeg geld om gelukkig te zijn en ik woon in een prachtig huis. Dát alleen is al meer dan de overgrote meerderheid van de aardbewoners.

Ten tweede besluit ik dat het een geweldige dag word. Een dag die ik me door niemand laat afpakken. Een dag waarvan ik weet dat deze nooit meer terug komt en dus ga en zal ik deze zorgvuldig en goed gebruiken.

Ten derde besluit ik dat ik me deze dag door niets en niemand zal laten verpesten. Niet door omstandigheden of doordat zij die denken me te kunnen sturen, vinden dat ik dat niet mag of kan. Die proberen me murw te beuken met hun snode plannetjes. Wat er ook is of gebeurt, het gaat me niet van mijn goede voornemen afbrengen. Om met het liedje van John de Bever (mijn favoriete Expeditie Robinson-kandidaat :-)) te spreken: "Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht"

Ten vierde neem ik me voor dat ik de 3 D's zal koesteren, omdat ik weet dat alleen zij ervoor gaan zorgen dat ook daadwerkelijk mijn goede voornemens. Het zijn: Drive, Discipline en Doorzettingsvermogen. En die zijn eenvoudig als je tenminste weet hoe je ze moet gebruiken. In mijn blog over Force vs Power lees je er meer over: https://andrewinkelhorst.nl/blog/force-vs-power

Goede Voornemens? Doen! Ik wens ook jou een prachtige dag toe. Zet je goede voornemens en pas ze toe. Ga ze gewoon doen! 

Fijne dag!

PS Goede voornemens zijn een belangrijke tool in Quantum Succes Coaching. Je geeft ze net iets anders vorm en noemt ze ook anders. Bovendien plaats je ze daar waar je brein ze het meeste nodig heeft en waar ze dus alleen maar effectief kunnen zijn. Klinkt als abacadabra, maar als ik het je heb geleerd, kun jij dat binnen één minuut.