Goedemorgen! Hoe is het met je mindset?

Goedemorgen! Hoe is het met je mindset?

Deze heerlijke nieuwe dag begon voor mij zo'n dik uur geleden. Gelukkig ben ik gezegend met een gestel dat weinig slaap nodig heeft. Na zo'n 5 uurtjes sta ik er wel weer naast. Heb je net als ik weer heerlijk geslapen. Nee? Dan wordt het misschien tijd dat je je mindset eens flink opschudt.

Veel mensen die ik de laatste tijd zie en spreek zijn bang. Dat zeggen ze vaak niet en dat hoeft ook niet, want dat zie en merk je meteen. Non-verbale communicatie spreekt nu eenmaal voor 55% is wetenschappelijk aangetoond.

Ben je ook zo iemand, lees dan vooral verder. Want het is misschien jammer voor je, maar angst en zorgen helpen niet. Jammer, omdat jij daar misschien juist wel heel goed in bent. Angst en zorgen maken echter veel los, maar lossen helaas niets op. Einstein wist en zei al dat een probleem zich niet oplost, met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. Is die denkwijze angst en zorgen, kies dan voor het tegenovergestelde. En dat is vrijheid.

Hoe dan André? Nou eenvoudigweg in deze 3 stappen.

1. Je gebruikelijke attitude en mindset is positief en opgewekt.

2. Voel je je niet zoals 1. richt je dan niet op verdere negativiteit. Wat al werkt is TV en radio uit, kranten weg, geen nieuwssites op je laptop. Dat is wat anders dan kop in het zand overigens! Vervolgens zet je je emotie om in positiviteit en in constructieve actie, Dat helpt! 

3. Leer om Nee te zeggen. Het grootste probleem van heel veel mensen is dat ze te veel pleasen en geen Nee durven zeggen tegen zaken die ze eigenlijk niet willen of waarvan ze wel aanvoelen dat ze niet goed zijn. Doe je mond open en zeg wat je dwarszit of bezig houdt. Ga je daarmee op iemands tenen staan, so what? Je kunt niet iedereen in dit leven tevreden stellen. Jezelf is al heel wat. 

Daarbij nog een extra opmerking voor de zogenaamd "spirituele' mensen (onzinnig, want ieder mens heeft een spirit ) die denken dat je alles vanuit liefde zou moeten doen en dat Nee zeggen geen liefde is. Onzin! Het spreekt van enorm veel liefde als je NEE zegt, je grenzen aangeeft. Voor jezelf en zeker ook voor je kinderen!

Het leven is niet zo ingewikkeld. Vind de dingen die je leuk of waardevol vindt en maak er werk van ze onder de knie of er grip op te krijgen. Geniet van iedere minuut, ook wanneer het tegenzit. Denk om, herkader en handel zoveel als mogelijk vanuit een hoge frequentie. Lukt dat een keertje niet, zet het dan om in positieve actie. Én zeg NEE tegen wat je niet wilt of waaraan je niet meer meedoet.

Ook vandaag richt ik me en kies ik weer voor het nieuwe dat in al haar pracht al zichtbaar is. En keer ik me daarmee tegen het oude dat met zoveel lawaai afscheid neemt. Het is al goed! Echt! Kies ervoor!

Wat je ook doet, geniet van je weekend. Iedere dag is er één die nooit meer terug komt.