Herkaderen, Filteren en Vergeven

Hoe kan het dat een tweeling  of broers/zussen die zijn opgegroeid in hetzelfde gezin en onder dezelfde omstandigheden, beide een heel verschillende interpretatie van hun jeugd hebben. Waar de één zich enkel pesterijen en narigheid herinnert kijkt de ander er juist heel positief op terug. 

Herkaderen is de kunst om alles wat in je leven gebeurt met positiviteit te benaderen. Het is gebaseerd op de les dat je niet alles in je leven kunt controleren, maar wel altijd 100% hoe jij daar op reageert.

Herkaderen is een kunst omdat er gebeurtenissen zijn die je nu nog onmogelijk als positief kunt zien. Toch is het herkaderen van zelfs de meest vreselijke gebeurtenissen altijd een keuze. Jij bepaalt hoe je de dingen die gebeuren ziet en hoe je er mee omgaat.
 
Is dit een tegenslag of een kans? Is dit een probleem of een uitdaging? Kies ik ervoor te geloven dat de aarde een plek is die mij opzadelt met tegenslag of kies ik ervoor te geloven dat alles vóór mij gebeurt?
 
Soms zijn zaken zo overweldigend dat je ze niet meteen kunt herkaderen. Dan heeft het tijd nodig. Uiteindelijk zul je in staat zijn de gebeurtenissen een plek te geven, zodat ze je niet langer belemmeren. Filteren is daarbij ook belangrijk. Wat wil je wel en wat wil je niet meenemen bij het creëren van een fantastische toekomst?
 
Graag de toevoeging dat bij een aantal zaken herkaderen vooraf gaat door vergeving. Soms is het zo erg geweest dat het niet anders kan. Vergeven doe je -ook als er een ander/anderen bij betrokken waren- altijd voor jezelf. De vraag die je jezelf kunt stellen is: 'Wil ik gelijk hebben of gelukkig zijn?' En bedenk ook dat de beste wraak altijd zo goed mogelijk verder leven is.
 
Niet vergeven is daarbij hetzelfde als zelf vergif innemen en hopen dat de anders sterft.
Tot slot: Vergeven kan ook het vergeven van jezelf zijn. Wat je ook doet, het verleden kun je niet veranderen. Wel de manier hoe je erop terug kijkt.
 
Herkaderen, filteren en vergeven zijn essentieel voor een Nieuwe Wereld Pionier.


➤Afspraak maken voor 1:1 Coachingsessie ➤