Het gaat heel goed met me? Mag dat?

Mijn persoonlijke mindset. Ook wat voor jou?

Toen ik mijn theorie-examen voor rijles deed, waren er steeds korte foto's te zien met daarbij de vraag: 'Mag dat?' Misschien ken je het wel?! Zo'n foto met een kruispunt, wat fietsers en een auto die rechtdoor wil en dan de vraag: "U wilt hier linksaf slaan. Mag dat?"
 
In de loop van de jaren is die korte vraag nooit helemaal weg geweest. In verschillende situaties kwam het toch steeds weer boven. Zo ook deze week nu ik in de Onkruid Magazine sta met een puur positief verhaal.  Daarin beschrijf ik hoe fulltime van het leven genieten een bewuste keuze is en ook 2022 tot nu toe een geweldig jaar. Dat is ook zo, meen ik en ik ben er erg dankbaar voor.
 
Op alle belangrijke vlakken: gezondheid, relaties, financieel, mentaal en spiritueel was het een erg mooi jaar voor mij en zij die mij dierbaar zijn. Daarenboven heb ik een flink aantal nieuwe en erg leuke mensen -en sommige opnieuw- ontmoet.
 
Persoonlijke verhalen van zij die het een vreselijk jaar vonden en/of die rampspoed hadden meegemaakt ken ik ook. Zelfs mensen die zich tussen de regels door gekwetst schenen te voelen en waar ik verbittering en jaloezie voelde met zoiets als: "Hoe durf jij te zeggen dat het goed met je gaat?"
 
Heel even was ik best van mijn a propos en stelde mezelf de rijexamenvraag: 'Het gaat heel goed met me? Mag dat?' Het antwoord was wat mij betreft ook snel gevonden: 'Ja natuurlijk mag dat" En natuurlijk mag ik dat gerust van de daken schreeuwen als ik dat zou willen. Dat zal ik overigens niet doen hoor, want dat is dan ook wel weer een beetje aanmatigend misschien.
 
Toch zal ik mijn geluk blijven uiten. Het lijkt namelijk soms wel of iedereen in deze tijd aan serieusitis lijdt. Natuurlijk zijn er mindere dagen en is er soms rampspoed, maar er zijn ook nog steeds een heleboel mooie dingen. Je hoeft niet continue mee te lijden. Je mag ook positief zijn en ook als is dat niet wetenschappelijk onderbouwd.
 
Ik vind dat iedereen het recht heeft te zeggen dat het goed gaat. En dat het goed met je gaat is altijd! een keuze. Er zullen altijd omstandigheden zijn en blijven die je niet in de hand hebt. Ook dan geldt: Je kunt niet alles controleren wat er gebeurt. Je kunt altijd controleren hoe je daarmee omgaat.
 
En daarom kies ik voor geluk, liefde, saamhorigheid, dankbaarheid, en meer van die prachtige begrippen die je diep van binnen goed doen voelen.
 
Voor zij die nog steeds twijfelen of ze wel mogen zeggen dat het goed gaat heb ik ook nog een wat aangepast citaat op de vraag: 'Het gaat heel goed met me? Mag dat?'
 
 "Don't ever be afraid to shine. Remember the sun doesn't mind if it blinds you"


➤Afspraak maken voor 1:1 Coachingsessie ➤