Hoe blijf je optimistisch en positief

Regelmatig krijg ik persoonlijke berichten met de vraag hoe ik zo positief en optimistisch blijf.

Dat is eenvoudig. Het is nodig om uit deze situatie te komen. Immers zei Einstein al dat een probleem zich niet oplost, met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. Die denkwijze is in dit geval angst.

Angst voor covid. Angst voor ziekte. Angst voor de dood. Angst voor het vaccin. Angst om je vrijheid te verliezen. Angst dat het allemaal verkeerd afloopt. Angst over waar de wereld naar toe gaat.

Angst gaat het probleem niet oplossen.

En dus moeten het beginnen bij onszelf en onze mindset. Positiviteit en optimisme zonder naïef te worden. Focussen op het de goede berichten. Intentie zetten op de oplossing.

Jezelf daar vervolgens steeds aan herinneren. Niet 'proberen' of 'hopen' Beide zijn nog steeds angst en twijfel. Gewoon weten dat het goedkomt. Vervolgens omdenken, herkaderen, niet versagen, doorgaan met de 3 D's: Drive, Discipline en Doorzettingsvermogen.

!Wees daarbij geen strijder, want een strijder strijdt.

!Wees een krijger, want een krijger krijgt.

We kunnen niet alles controleren wat er gebeurt. We kunnen wel altijd controleren hoe we daar mee omgaan. Oftewel: Moeiteloos worden kost moeite. Maar dan heb je ook wat. 

Het nieuwe en de oplossing zijn er namelijk al. Je moet het willen zien. Zien dat het oude met heel veel lawaai afscheid neemt. Het tij is al gekeerd. Vertrouw. Houd moed. Het komt goed. Echt!