Hoe boeren het achter een bureau gecreëerde stikfstofprobleem gemakkelijk kunnen omturnen naar eigen voordeel

Ook mij is de gecreëerde stikstofproblematiek natuurlijk niet ontgaan. Natuurlijk keur ook ik daarbij directe intimidatie af, maar mijn sympathie en steun ligt wel degelijk bij de boeren.

Het is duidelijk dat we het niet van de overheid moeten hebben. De vlaggen hangen inmiddels op kop en dat is top! Dat betekent dat we het zelf moeten regelen. Als ons belastinggeld niet goed wordt besteed, moeten we ervoor zorgen dat er -uiteraard legaal- zo weinig mogelijk aan die strijkstok blijft hangen en we toch een goed leven hebben.

Twee oplossingen die naar mijn bescheiden mening werken.

1. Al moeten sommige intensieve giga-bedrijven misschien inderdaad hun veestapel wel wat inkrimpen ten faveure van landbouwgrond, kunnen ze een regionale sleutelpositie vertolken door in ruil voor investering in hun bedrijf gegarandeerd voedsel, groente, fruit (en wel degelijk ook nog vlees en eieren) of bijvoorbeeld de aanleg van een eigen tuintje te leveren. Burgers staan te popelen en de overheid staat buitenspel.

2. De tweede oplossing ligt wel degelijk in de politiek. Niet een minister intimideren maar gewoon op de juiste partij stemmen bij de volgende Provinciale Statenverkiezingen. Die zijn op 15 maart 2023. Omdat de provincie pas 1 juli 2023 de uitvoerende plannen klaar moet hebben, valt hier zeker nog een heleboel winst te behalen.

Dit bevat ook een les voor alle andere zogenaamde problemen. Leer herkaderen! Zie mogelijkheden in plaats van problemen. Denk inventief en creatief. Ga mee met de stroom en kom vervolgens met een initiatief waarmee je de tegenstander buitenspel zet en het nakijken geeft.

Alle succes en alle goeds voor alle boeren! En natuurlijk ook alle andere burgers!

Houd vol, houd moed. Dan is en komt het goed! Echt!

Fijne dag!