Hoe ga je om met monsters, geesten en draken. Vooral die in je hoofd!

Als kind was ik net als iedereen wel eens bang. Bang in het donker, bang voor spoken. Bang voor iemand onder het bed, bang voor enge plekken et cetera. Het is normaal om als kind bang te zijn. Voor sommige zaken is het goed om te bang te zijn als kind. Zoals in het verkeer als je voor het eerst met je fiets naar school rijdt. De meeste angsten zitten echter enkel in het hoofd. Wat doe je daar nou aan?

Als kind had ik ook een aantal zeer afdoende oplossingen. De beste was natuurlijk schreeuwen om je moeder, die je gerust stelde. Het was helemaal niet zo erg en er was geen spook of geest die je kwaad wilde doen. Waren mijn ouders er niet kon je je verstoppen of met je hoofd onder de dekens kruipen.

De beste manier was echter jezelf gerust stellen en dan gewoon doen wat je wilde doen. Dat ging niet meteen en vanzelf. Na verloop van tijd echter werd dat steeds gemakkelijker. En als normaal volwassene is mijn angst voor monsters, geesten en draken verdwenen.

Op dit moment waart er een waar angstspook over de wereld en wij als bevolkingen van allerlei landen moeten deze het hoofd bieden. De reden om terecht angstig te zijn is verdwenen. Covid is een soort van verkoudheid geworden en voor het overgrote deel van de bevolking onschadelijk. Blijft over de angsthypnose in de hoofden. Wat doe je daar nou aan?

Om onze moeder roepen helpt niet. De leiders van veel landen hebben kennelijk afgesproken dat de angst moet blijven voor hun eigen agenda.

Dus moeten we de andere twee technieken van onze jeugd toepassen. Ons hoofd onder de dekens steken én net doen of Covid er niet meer is cq het als een normaal risico beschouwen.

Met respect voor de enkeling voor wie het nog wel een probleem kan zijn, je niet laten weerhouden zaken te ondernemen of te doen die zogenaamd niet mogen. Je niet laten controleren en van de andere kant niet handhaven op een volstrekt zinloze pas. En daarbij niet denken aan moeder overheid van wie het eigenlijk niet mag.

Conclusie: Monsters, geesten en draken bestrijd je het beste door net te doen of ze er niet zijn. Gewoon doorleven zoals je het zelf wilt. En als moeder overheid niet helpt; niet het beste met ons voor heeft, dan trekken we ons ook niets meer aan van wat ze vraagt en wil.

Fijne dag allemaal!