Iedere dag is een nieuwe start! Leef!

Gisteravond zappte ik langs 'Filemon en de complotten'. Ik zag een aantal mensen die ervoor hadden gekozen alles achter zich te laten en in Portugal een volledig zelfvoorzienend nieuw bestaan te beginnen. Ze hadden een prima leven hier in Nederland achter zich gelaten voor een bouwval en zeiden dat zich 'vrij' voelden. Ik betwijfelde dat zeer.

Wel ben ik ervan overtuigd dat er vereende duistere krachten bezig waren (zijn?) ons, de bevolking, te knechten. En alhoewel het misschien logisch is hier bang voor te zijn is het naar mijn bescheiden mening niet verstandig hier alles wat je opgebouwd hebt voor op te geven.

Een flinke tijd besteedde ik hier aan het maken van bijdrages en opinies in het kader van de coronacrisis. Voor mij -net als alle andere tijden- een boeiend en interessante tijd, waarin je de medemens en jezelf weer eens beter leert kennen. Ook voor mij net als zovelen een uitdaging om overeind te blijven en te blijven genieten. Dankbaar te zijn voor wat er wel is in plaats van gefrustreerd om wat er nog/nu niet is.

Onze samenleving is in veel gevallen gericht op angst. MSM verdienen een goede boterham aan angst. Angst was ook in een afgelopen crisis een veel voorkomende emotie. Angst voor een virus. Angst voor de dood. Angst om ziek te worden. Angst om de ander aan te steken.

En evenzo goed aan de andere kant van de medaille: Angst de vrijheid te verliezen. Angst om overgeleverd te zijn/worden. Angst de autonomie kwijt te raken. Angst voor de EU-pas. Angst voor sociaal krediet systeem. Angst voor het WEF. Angst voor agenda 2030. En dat is wat ik gisteravond zag in de ogen van de geïnterviewden van Filemon. Angst je vrijheid te verliezen is nog steeds angst

Begrijp me goed. Alle angst is begrijpelijk en gerechtvaardigd. We zijn allemaal spirits in een slechts menselijk omhulsel. Het helpt echter niet. Sterker nog, het helpt nooit. Nog sterker: Het houd je zelfs weg bij wat je eigenlijk wilt.

Want zoals bijna alles heb je in het leven steeds een keuze tussen angst en liefde. Of als je het anders wilt noemen: God, Bron, Universum et cetera. Focus je daarop én op de door jou gewenste uit- en toekomst!

Als je bang bent voor een virus, focus dan op gezondheid.

Als je bang bent je autonomie en vrijheid te verliezen: Neem niet -meteen- rigoureuze stappen. Focus dan juist op vrij en autonoom zijn en blijven.

Angstgevoelens zijn normaal, maar blijf er niet in hangen. Doe mee aan wat jij kiest. Laat links liggen wat je niet wilt. En behandel een angstgedachte als een warme ovenschaal waar je je aan brandt. Laat hem rustig voorbij gaan en blijf eraf. Iedere dag is er namelijk één die nooit meer terug komt.

Dit kan lastig zijn, want er zijn veel mensen die onbewust hechten aan de eigen angst. Laat je niet gek maken. In plaatst van bang te zijn en weg te rennen, zie ik uit naar nieuwe gekkigheid van waar dan ook Laat maar komen. Ik ga er echt voor zitten en laat het lekker over me heen komen. 

Want iedere dag is een nieuwe start! Focus op wat je wilt en geniet ervan!