Je als een vis in het water voelen in je eigen leven

Het is voor iedereen weggelegd, want als ik het kan kan jij het ook. Het kost inderdaad moeite om moeiteloos te worden, maar dan heb je ook wat. Want wat is er fijner als je als een vis in het water voelen in je eigen leven.

Het begon voor mij zo'n 30 jaar geleden in toen ik net weer alleen in een mooi huis woonde met een prima baan. Aan alles merkte en voelde ik dat meer moest zijn dan dit. En waar veel mensen zich al erg gelukkig voelen in deze omstandigheden wilde ik meer. En dus ging ik lezen studeren en begon mijn persoonlijke ontwikkeling.

Het bracht steeds weer en meer positieve veranderingen in de voor mij 5 belangrijkste pijlers van het leven. Ik bespreek ze hieronder alle 5 met tips voor degene die denkt dat ook zij/hij daar iets mee kan. Ga er mee aan de slag en buig op alle gebieden ze langzaam maar gestaag steeds meer om in je eigen richting totdat je je helemaal senang voelt

1. Relationeel - Relaties heb je met vele mensen. De meeste mensen hebben één persoon met wie ze een lange relatie zijn aangegaan door middel van huwelijk of een andere samenlevingsvorm. Maar relaties heb je ook met collega's. klanten, familie, vrienden en kennissen. Zorg ervoor dat je bij de relaties die je onderhoud, steeds meer en uiteindelijk 100% jezelf kan zijn. Houd nergens de schijn op. Zeg wat je denkt en vindt in alle openheid en authenticiteit. Dat zal betekenen dat er mensen komen en gaan. Omarm dat natuurlijke proces.

2. Emotioneel - Een gebied waarin ik heb geleerd dat dit generaliserend gezegd voor vrouwen makkelijker te händelen is. Ik was echt een emotionele koelkast. Emoties waren er wel, maar ik deed alsof ik daar geen last van had. Laat ze toe! Boosheid, verdriet, angst zijn normaal menselijk. Herken, Erken, Ervaar, Laat los. Er zijn vele manieren om met emoties leren om te gaan. Je kunt technieken leren of je kunt -zoals ik- veel met vrouwen omgaan en de kunst afkijken als man. Belangrijk is nog dat je onthoudt dat je niet alles kunt controleren wat er in het leven gebeurt maar altijd! kunt controleren hoe jij daar mee omgaat. Herkader.

3. Fysiek - Ook zo'n beladen gebied. Ik zie ze vaak in de sportschool. De mennekes en vrouwkes met veel te veel oefeningen die denken dat ze zo weer fit worden. Of de veel te zware lichamen die zich op zondag in een veel te klein hip pakje hijsen met bandana en dan gaan mountainbiken. Kostelijk om te zien en ik schiet iedere keer weer in de lach als ik ze zie.

Of zij die allerlei diëten volgen en daarna het dubbele aankomen. Ook ik heb een hele zwerftocht gemaakt, maar houd het nu heel eenvoudige krachttraining thuis, wandelen en eten wat ik lekker vindt volgens de methode: Echte Mannen Diëten Niet. Ik begrijp ook dat hier niet een eenduidig advies in te geven is. Wat voor de één lekker voelt, is dat voor een ander niet. Probeer het uit en laat je niet verleiden te doen wat de zogenaamde experts zeggen of wat ik zeg. Het moet voor jóú lekker voelen!

4. Financieel - Hier zit voor velen een enorme struggle. Velen zijn nu eenmaal loonslaven geworden die denken afhankelijk te zijn van het geld dat ze krijgen door te doen wat de baas, dus een ander of de overheid zegt. Er zijn erg veel mensen ontevreden met wat ze op dit moment doen om de hypotheek en de boodschappen te betalen.

Ook hier kun je echter je mogelijkheden eens echt onder de loep nemen. Is het écht zo dat je 40 uur of meer van je week moet besteden aan iets dat je helemaal niet leuk vindt? Zelf heb ik altijd alleen maar gewerkt binnen mijn twee passies: onderwijs en gitaar. Dat was en is waar mijn hart ligt. Anderen blij en gelukkig zien en in hun kracht zetten. Zo heb ik 20 jaar met enorm veel plezier in het onderwijs gezeten en het was heerlijk.

Vanaf 2008 tot 2018 heb ik een gitaarbedrijf gehad en verdiende het dubbele van wat de gemiddelde muzikant verdiende. Ook dat was fantastisch met leuke leerlingen en nog eens het land door en spelen en optreden op veel plaatsen. Nu al zo'n 5 jaar werk ik niet meer, maar heb me zeker na Corona gestort op het sparren met Nieuwe Wereld Pioniers. Heerlijk!

Misschien moet jij ook eens kijken of je wel doet wat je hart je ingeeft. Werken met je hoofd en voor de centen is begrijpelijk, maar zijn er geen mogelijkheden voor je steeds iets meer met je hart te doen? Dat is namelijk de sleutel. Als je met je hart werkt heb je nooit het gevoel dat je aan het werk bent namelijk. Dan vliegen de dagen voorbij en houd je er- als je het goed doet- ook nog eens een prima boterham aan over.

5. Zelfrealisatie - Veel mensen gebruiken hiervoor het woord 'spiritueel'. Ik gebruik het nooit. We zijn namelijk allemaal spirits en dus spiritueel. We zijn onsterfelijke wezens in een ruimtepak en lopen hier een geringe tijd op aarde rond. We komen vanuit de Bron waar alles is en tegelijkertijd bestaat en keren daar ook weer naar terug. Dat is geen religie, maar een feit. Dat kun je dus geloven of niet, maar het is eenvoudigweg zo.

Vandaar dat ik liever het woord zelfrealisatie gebruik. Voor mij het allerbelangrijkste van deze 5 punten. Wanneer je op welke manier dan ook aan de slag gaat met persoonlijke ontwikkeling gebeuren er fascinerende dingen. Je gaat anders naar dingen kijken. Je leert te herkaderen en je wordt steeds lichter omdat je dingen die je dwars zaten loslaat en dus steeds meer moeiteloos wordt.

Er zijn vele wegen van persoonlijke ontwikkeling en velen zijn er op éen of andere manier mee bezig. De tijd is er dan ook rijp voor. We gaan een Nieuwe Tijd in. Het is er al maar het Oude neemt enkel nog met veel lawaai afscheid zoals we dagelijks in het nieuws kunnen lezen en horen. Cursussen, trainingen, studies, behandelingen schieten als paddenstoelen uit de grond en er is zo enorm veel gaande en zo'n enorm aanbod dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet.

Na 30 jaar persoonlijke ontwikkeling is voor mij Quantum het summum van zelfrealisatie. Misschien voor jou ook, maar misschien is er voor jouw wel een heel ander pad; een andere weg. Mijn tip is: begin gewoon ergens. het voelt misschien onwennig om eens een sessie buiten je comfort -zone bij te wonen, maar uiteindelijk ga je je eigen pad wel zien en volgen. En er is niets heerlijkers dan ontdekken dat je jezelf echt kunt ontwikkelen. Bovendien heeft het invloed op alle 4 de punten hierboven.

Wie weet heb ik je hiermee aangezet je eigen leven in de hand te nemen en te beginnen of intensiever bezig te zijn met een vis in het water worden in je eigen leven. Er is voor mij geen betere bezigheid en het heeft mij enorm veel gebracht. met name steeds meer geluk, tevredenheid, dankbaarheid, enthousiasme en uiteindelijk naar Fulltime Levensgenieter.

Ik ben benieuwd naar jouw pad en jouw ervaringen. Wil je eens sparren over jouw persoonlijke situatie, ga dan naar www.nieuwewereldpionier.nl en meld je aan voor een 1:1 gesprek op één van de 6 mogelijke locaties in de mooie Achterhoek. Krijg je geen spijt van!


➤Afspraak maken voor 1:1 Coachingsessie ➤