Je hebt altijd een keuze. Wat kies jij vandaag?

Ook in de vakantie kijk ik regelmatig eens even op LinkedIn en zie daar vele interessante stukken. Goed geschreven en goed verwoord. Soms emotioneel en dan meestal over iets dat nog niet goed is of nog niet wordt gezien.

Mensen zijn geërgerd, gefrustreerd, boos, verdrietig. Een paar jaar in het kader van Corona, nu in het kader van de boeren en het stikstofdebat of de hoge prijzen. En in de meeste gevallen ook over zij die niet willen zien dat het uit één en dezelfde hoge hoed en dus agenda komt.

In mijn optiek valt dat wel mee. Er zijn veel meer mensen 'wakker' dan wordt gedacht. Ze lopen er niet mee te koop, omdat ze bang zijn voor reputatieverlies en misschien wel hun baan. Of omdat ze dan zouden moeten toegeven hoe ze er al die tijd naast zaten en wij Lichtwerkers gewoonweg gelijk hadden.

En mensen zijn ook vooral bang. Bang voor ziekte, bang voor opwarming van de aarde, bang om de vrijheid te verliezen.

Welke emoties het ook zijn, je zou jezelf kunnen afvragen of het zinvol is om bang, boos, verdrietig te zijn. Helpt het om te bereiken wat je wilt bereiken? Helpt het geluk, gezondheid voor jezelf en de ander te realiseren.

Het antwoord is: Nee.

Hoe graag je dat ook zou willen. Hoe graag je de wereld ook anders zou willen zien; het helpt niet. En waarom niet? Nou omdat het leven op deze aardbol niet bedoeld is om perfect te zijn en juist daarom voor ons mensen perfect is. Cryptische zin, oei.

Het leven is yin en yang, donker en licht, zwart en wit, gelukkig en ongelukkig. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven.

Het prettige is dat jij daarin altijd een keuze hebt. Jíj kunt kiezen welke kant je opgaat. En dat doe je dag voor dag. Iedere dag heb je de keus tussen zien wat er nog niet goed gaat of voor wat er wel goed gaat in je leven.

Je kunt boos, gefrustreerd zijn over wat je niet hebt of dankbaar voor wat je wel hebt. Je kunt in het donker blijven of zelf het licht zijn en dat iedere dag opnieuw aanzetten.

Je licht laten schijnen is fantastisch. Je maakt anderen blij en voelt jezelf ook nog eens een stuk beter. Dankbaarheid is prachtig. Je verhoogt meteen je energieniveau en frequentie. Daardoor kom je zelf in een hogere staat die meer creëert van waar je dankbaar voor bent. Hoe mooi is dat!

Ook vandaag heb je weer een keuze. Je weet zo langzamerhand wel waar ik als fulltime levensgenieter voor kies. Wat kies jij?

Je duimpje of hartje zegt genoeg!

Fijne dag!