Je wordt in het leven niet wat je wilt, maar wie je bent

Je wordt in het leven niet wat je wilt, maar wie je bent

In de afgelopen tijd heb ik me hier wat in het debat rondom Corona gestort. Vele duimpjes en hartjes en ook support en connectieverzoeken vielen me ten deel. Super natuurlijk al die respons en nogmaals mijn dank. 

Wat mij tijdens die berichtgeving vooral opviel was de behoefte aan positiviteit en van daaruit een open gefocuste mindset gericht op succes. Daarmee ben ik terug bij mijn dagelijkse praktijk: Fulltime Levensgenieter.

Velen laten zich in deze tijd meeslepen door alle berichtgeving die ons dagelijks overspoelen via kranten, radio, TV. Verreweg de meeste berichten gaan over angst en zorgen. Sommigen kiezen er daardoor zelfs voor niet meer te kijken.

Ik wel. Ik kijk, luister en lees wel. Het gaat er echter om wat en vooral hóe je kijkt.

Wanneer je niet wat verder kijkt dan je neus lang is, is er enkel negatief nieuws. Dat verkoopt nu eenmaal beter. Er is echter ook nog steeds een heleboel mooi en goed nieuws. Focus erop.

Als je kijkt met een zwarte bril, dan is er enkel rampspoed. Als je kijkt met een roze bril, dan spiegel je de werkelijkheid te mooi voor. Ik kijk vooral met feitelijke bril: Het is zoals het is. En er is nog steeds naast alle negativiteit een heleboel goed nieuws. Eerste tip dus: Zoek en vind positief nieuws!

Belangrijker nog gaat het om de intentie waarmee je kijkt. Ik heb er voor gekozen dat het nieuws me niet beïnvloed. Ik heb ervoor gekozen niet mee te lijden. Ik sluit mijn ogen niet voor de ellende, maar ga er niet in mee. Ik steek mijn hoofd niet in het zand, maar ook niet mijn hakken. Dat helpt!

Fulltime van het leven genieten heeft met heel veel zaken te maken. Het draait daarbij altijd! ten eerste om jezelf. Jij moet de persoon worden van het leven dat je wenst. Of zoals de helaas te vroeg overleden giga-positivo en één van mijn inspirerende voorbeelden Wayne Dyer zo mooi zei: “Je wordt in het leven niet wat je wilt, maar wie je bent”