Kijk naar de massa en doe dat niet

Als kind al verbaasde ik me er al over dat mensen zomaar klakkeloos iets aannamen van wat een ander zei. Mijn moeder leerde me enkel respect te hebben voor zij die het verdienen. Dat was ook op school en zeker als puber niet tegen dovemans oren gezegd. Ik was toen op zijn zachtst gezegd nogal rebels en maakte gretig ge- en vast ook misbruik van de wijze les van mijn moeder.

Deze les heeft mij bovenal zeer veel gebracht. Ik leerde al vroeg sceptisch te zijn en dingen zelf te onderzoeken. Niet alles te geloven wat zogenaamd belangrijke mensen beweren. Zeker niet als het lieden betreft die hun status enkel ontlenen aan de kleren die ze dragen of de functie die ze hebben. Dat was bijvoorbeeld zo in de kerk waar ik dacht: 'Wie ben jij nou in je zwarte pak dat jij vanaf een kansel mij kunt vertellen wat ik moet geloven?

Het heeft me ook wel eens wat conflicten, maar nog veel meer goede belangrijke beslissingen opgeleverd. Waar anderen zeker wisten dan we linksaf moesten, onderzocht ik ook rechts. En als ik dat een betere route vond, volgde ik die.

Het heeft ook vriendschappen gekost. Niet iedereen vindt het leuk als je niet (meteen) doet wat hij/zij zegt. Ook kunnen er weinig mensen tegen dat je soms keihard voor jezelf kiest en gewoon niet doet wat anderen als vanzelfsprekend beschouwen. Ik noem dat gezond egoïsme. En dat is voor een fulltime levensgenieter enorm handig

Eén van mijn levensmotto's is dan ook een quote van ik meen Wim Belt: 'Kijk naar de massa en doe dat niet' Ten minste niet meteen en klakkeloos'

Dat kwam in de afgelopen twee jaar goed van pas. Ik heb absoluut geen oordeel over wel of niet vaccineren. De push ervoor snapte ik vanuit de verantwoordelijkheid van Hugo en Mark ook nog. Als er echter een nieuwe manier van vaccinatie obv van mRNA en transfectie -ook gebruikt in genetische manipulatie van voedsel- wordt geïntroduceerd. gaan er bij mij wel meteen wat alarmbellen rinkelen: 'Onderzoek dat voor jezelf André. Wil je dit of doe je er niet aan mee?'

Ik koos voor reguliere besmetting en zo bijdragen aan groepsimmuniteit. Zoals ik al zei heb ik absoluut geen oordeel over wel of niet vaccineren. De verhevenheid die sommige gevaccineerden hadden, kon en kan ik echter niet begrijpen. Met mijn natuurlijke immuniteit had ik -een wetenschappelijk aangetoonde- vele malen sterkere immuniteit voor zowel mezelf en anderen. Wat was en is daar mis mee? Men had een verschil moeten maken tussen wel/niet beschermden in plaats van het door Big Pharma, MSM en politiek gecreëerde verschil tussen wel/niet gevaccineerden. Een verschil dat door de 'verhevenen' sterk werd omarmd en door de brave kudde zoals alles en altijd voor zoete koek werd geslikt.

Gold ook voor mondkapjes. Zo'n ding voor mijn mond, wil ik dat wel? Heeft dat wel waarde? Is het echt zo dat ik anderen daardoor minder besmet? Ook hier heb ik geen oordeel over het wel/niet dragen tijdens de pandemie.

Uiteraard ben ik inmiddels de middelbare schoolleeftijd ontstegen en ga met respect om met de ander. Ik wilde het enkel voor mezelf onderzoeken.

Ik heb ook tijdens de crisis enorm genoten van het niet klakkeloos doen wat de ander zegt. Ik ben wederom -zoals mijn hele leven al- mijn eigen gang gegaan. De keuzes die ik heb gemaakt in de afgelopen 2 jaren hebben me absoluut geen windeieren gelegd en ik sta er 100% achter.

Ik meen naar mijn bescheiden mening te mogen zeggen dat ik mensen aan het denken heb gezet, wakker heb gemaakt en blij heb gemaakt met wat ik in bijdrages schreef.

Dat is het allermooiste en ik dank allen voor de support. Ik weet bovendien zeker dat mijn moeder trots op me zou zijn geweest.

Goed weekend!