Klimaatverandering, hype of holladiejee? Voor mij geen van twee!

Er is iets aan de hand met het weer. Het wordt een beetje warmer op aarde. Dat ontkennen is net als het ontkennen van een naar virus. Doe ik dus ook niet.

Kunnen wij mensen daar wat aan doen? Er zijn wetenschappers die zeggen van wel. Er zijn er ook die zeggen van niet. Die eerste groep hoor je luid en veel. De tweede groep hoor en lees je bijna niet.

Veel belangrijker is dat er evenals met Covid19 een mediaoffensief is ingezet om angst en schuldgevoel aan te wakkeren en te onderhouden door dagelijkse berichten over hitte, droogte, brand, overstromingen, extreem weer, codes geel, oranje en rood et cetera.

⁉ De vraag is waarom gebeurt dit?

Aan de ene kant heb je de klimaatactivisten. Zij vrezen echte het einde der tijden zo lijkt het. Ze plakken zich vast aan talkshowtafels en blokkeren de A12. Zij nemen de klimaatverandering en de opwarming heel serieus en vinden ook dat wij er allemaal verantwoordelijk voor zijn en iets aan moeten doen. Het zijn overbezorgde en angstige mensen die de angst en schuld tot zich hebben genomen.

Aan de andere kant staan de complotdenkers. Zij vermoeden achter deze angst- en schuldcampagne ten opzichte van het klimaat dezelfde ideologie en agenda die achter Corona zat. Het gebruiken om de onder controle gebrachte mens te realiseren.

⁉ En jij André. In welke groep zit jij?

Nou, ik zit in geen van beide groepen. Ik leef namelijk om als Nieuwe Wereld Pionier zo veel mogelijk van het Leven te Genieten en dat doe ik dan ook met volle teugen. Ja, ik scheid plastic en papier van het overige afval. Kleine moeite. En ik laat me niet gek maken door de alsmaar aangezwengelde hype. Ik heb geen zonnepanelen, geen EV, geen warmtepomp. Ik eet vlees, douche, sproei, reis, vlieg zo vaak en veel als ik wil. En maak me dan op geen enkele manier zorgen over het welzijn van de aarde.

Ik laat me vooral geen angsthypnose of schuldgevoel aan praten. Alles wat ik doe is legaal. Ik consumeer en geniet daarvan. Niet meer en niet minder. Niet overdadig, maar ook zeker niet gelimiteerd door zogenaamd belangrijkere anderen die vinden dat ik zou moeten veranderen.

Mijn advies: Neem klimaatverandering serieus en doe eraan wat jij eraan wilt en kunt doen. Al was het alleen al uit respect én voorbeeld voor zij die zich oprecht zorgen maken. Laat het echter nooit je dagen verpesten en zorg dat je genoeg middelen hebt en houdt te doen wat jij wilt doen.

Met name die middelen schijnt voor sommige mensen nogal een probleem te zijn nu alles duurder wordt. Ben jij ZZP'er en wil je weten hoe je je bedrijf kunt gebruiken om zowel van het leven te blijven genieten als ook die prima omzet te behalen zodat je dit alles kunt betalen, kijk dan eens op mijn website nieuwewereldpionier.nl Je kunt er gratis >30 trainingen lezen en ook een afspraak maken voor persoonlijke coaching.

Straks om 11:00 uur spreek ik weer iemand. Zin in!

Fijne dag! 


➤Afspraak maken voor 1:1 Coachingsessie ➤