Komt het hele Corona-circus deze winter terug. Nee, want daar zijn we zelf bij!

Een tijdje terug alweer kreeg ik een PM met de vraag of ik bang was dat Corona met alle irritante facetten weer terug zou komen.

Mijn eerste reactie als ik het woordje angst zie is dat deze emotie -evenals zorgen- nutteloos is. Je trekt er enkel mee aan waar je bang voor bent. Dus voel je angst? Laat gaan! En lukt dat niet, kijk er naar en leef!

Mijn tweede reactie licht iets minder oppervlakkig. Of we alle die irritante zaken weer terug krijgen is helemaal aan onszelf.

Hoe dan André?

Als wij zelf niet willen dat nog eens te maken krijgen met lockdowns, avondklokken, restricties moeten we leren niet te hopen. Je hoort het veel: Ik hoop maar dat het goed komt. Ik hoop maar dat we niet weer zo'n winter krijgen et cetera. Hopen zit niet in mijn vocabulaire. Het impliceert namelijk nog steeds angst en zorgen.

We moeten onze dagen niet laten beïnvloeden door hoe het nu is; door het oude dat met veel lawaai afscheid neemt. We moeten onze dagen niet vullen met berichten uit MSM aangestuurd door EU/WEF-regimes die ons bang willen houden. Juist dát geeft ze controle. Leg jouw kostbare tijd niet in handen van zij die je willen knechten en dus bang willen houden.

Overigens moeten we onze dagen ook niet vullen met nieuws van de andere kant van de medaille. Angst en zorgen je vrijheid te verliezen zijn immers nog steeds angst en zorgen.

Wat dan wel?

Neem je controle terug! Leef je leven zoals jíj wilt dat het eruit ziet. Eerst geloven dan zien. Fake it till you make it. Leef meer zelfvoorzienend. Verbouw je eigen groenten en/of koop direct bij de boer en op de markt. Betaal contant, verplaats je met eigen vervoer en zoek een bank die niet je uitgaven controleert. Et cetera.

Doe met jouw tijd én geld wat jíj wilt. Overheden hoeven niet alles te weten. Er is zoveel dat je kunt doen. Wees inventief. Daar is veel te winnen en je voelt je meteen beter nu je zelf weer het heft in handen neemt!

Onderga je leven niet, maar creëer je leven. Wees het licht in duistere dagen. Als iedereen om je heen loopt te somberen of helemaal gevangen lijkt in de 3D rat race, relativeer dan en maak het lichter.

Tegen blijven stralen in combinatie met gezamenlijk een vuist maken is geen enkele ideologie bestand. En als we dat samen doen, wordt het net als een heerlijke zomer, ook een heerlijke winter.

Fijne dag!