Krijgkunst

Meerdere malen heb ik hier op LinkedIn mijn lijfspreuk geplaatst: 'Wees geen Strijder, want een Strijder strijdt. Wees een Krijger, want een Krijger Krijgt.

Ik moest hier weer aan denken toen ik Paul Cliteur en Thierry Baudet zag zitten bij Ongehoord Nederland. Alles wat deze mannen zeggen snijdt hout. En het is tegelijkertijd verspilde tijd en moeite. Forum voor Democratie heeft zelf gekozen voor een plek binnen het speelveld van de politiek. En dat is een speelveld waar niets meer te halen valt.

Er wordt namelijk gestreden en gestreden en het levert niets op. Enkel verlies van tijd en energie. Want Einstein wist het al: Een probleem kun je niet oplossen daar waar het is ontstaan.

Mijn oproep aan allen die nu nog denken dat BBB met Caroline en Mona, NSC met Pieter, BVNL met Wybren of FvD met Thierry ze gaan redden, zullen bedrogen uitkomen. De politiek is dood. En in een arena strijden waar niets meer te halen en zeker geen oplossing te halen valt is niet mijn idee van Fulltime van het Leven Genieten.

In plaats daarvan kies ik voor Krijgkunst. Dat is de kunst om te Krijgen zonder te strijden. Dat is je Leven zo inrichten dat je altijd en overal datgene manifesteert zonder moeite te doen. En het kan! Want als ik het doe, waarom zou jij het dan niet kunnen?

Blijf niet focussen op het Oude dat met veel lawaai afscheid neemt. Focus op het Nieuwe dat er al is en zich razendsnel uitbreidt. Focus op Krijgen, op Krijgkunst.

Fijne dag!


➤Afspraak maken voor 1:1 Coachingsessie ➤