Meer dan de helft van de EV-rijders gaat binnenkort weer overstappen op benzine.

Dat zegt een jaarlijks berijdersonderzoek onder 4.800 EV-rijders aldus Autoblog.

Gisteren ging het al over de controlezucht van de overheden, besturen en regimes. De dubbele agenda is het beheersen en de regulering van de kudde. Gewoon hard werken, belasting betalen én vooral verder mond houden. Dat wordt uiteraard niet hardop gezegd, maar voor zij die een beetje verder kijken dan de neus lang is, is het zo duidelijk als maar kan.

Het recept om mensen in de EV te laten geloven is zo eenvoudig dat de goegemeente erover heen kijkt. Het is vilein en gebaseerd op angst. In dit geval de angst voor klimaatverandering. Laat mensen geloven dat onze planeet niet meer lang heeft als wij niks doen. Laat ze geloven dat redding nog steeds mogelijk is en één van de mogelijkheden minder CO2 uitstoten door een elektrische auto te kopen. Het reptielenbrein, het oerbrein waar de existentiële doodsangst huist, wordt aangesproken en daartegen vechten is voor de vele onbewusten onbegonnen werk.

Waar het regime dan weer geen rekening mee heeft gehouden is dat dit brein nog een kant op werkt. Want de angst dat de aarde ten onder is altijd nog kleiner dan dat men zelf kassie wijle gaat. Die existentiële angst, die diep verborgen doodsangst, komt aan de oppervlakte wanneer het gaat om het te besteden budget voor dagelijks levensonderhoud. En als het direct aan de eigen kraag komt, werkt dat nog net even wat sterker dan de klimaat-ver-weg-show. Met andere woorden: Als het aan de portemonnee komt, moet het klimaat wijken. 

Want de belangrijkste reden van het terug wisselen van de EV naar benzine is namelijk het feit dat de belastingvoordelen stoppen. Dat geld belangrijker zou zijn dan de klimaatangst, daar had men in Den Haag, Brussel, Davos, Geneve en al die andere gifplekken geen rekening mee gehouden.

Wat wat mij betreft dus vooral leuk is aan dit onderzoek, is dat de EV-rijder dus veel minder geeft om het klimaat dan wordt aangenomen; het klimaatgekte-narratief snel wordt ingewisseld als het de eigen middelen treft.

Hoe grappig is het dat hoewel de kudde nog steeds voor 99% onbewust is, men op deze manier toch mooi het karretje van supranationale agenda in de soep laat rijden. 

NB Delen prima, maar geen copy/paste van tekst naar andere socials a.u.b. Ook niet met naamsvermelding. Dank! 

Bron afbeelding/beeldcitaat: Autoblog