Moed. Het zit soms anders dan je dacht 

Moed. Het zit soms anders dan je dacht. 

Wanneer ben je moedig, vroeg ik mij onlangs af? Ben je moedig als je op grote hoogte een bergpas oversteekt? Ben je moedig als je je zwangere vrouw met 160 in de auto naar het ziekenhuis loodst? Tja, het is maar hoe je het interpreteert.

Er zijn echter zaken die iedereen moedig vindt. De brandweerman die zijn eigen leven op het spel zet om een hondje onder het puin van een aardbeving te redden vindt iedereen moedig.

Kortom als jij je leven waagt om anderen te redden dan word je over het algemeen aangeduid als moedig.

Ook wat moed aangaat leven we echter in een vreemde tijd. Zo werden zij die de eerste Covid-vaccins haalden aangemerkt als moedig, omdat ze daarmee ook anderen zouden beschermen. En ook al geldt dat natuurlijk niet voor allemaal en zullen zij voor wie het wel geldt dat zelf ontkennen, een zekere verhevenheid was gevaccineerden niet vreemd. We herinneren ons allemaal de selfies van de ontblote bovenarm met pleistertje. 

Dat veranderde echter al snel toen bleek dat zij evenzo besmettelijk waren voor de ander als zij die niet kiezen voor vaccinatie. Begrijp me goed. Ik heb niets tegen vaccinatie tegen Covid. Maar moedig is het niet.

Meer en meer komt dus aan het licht dat de Covid-Naturals de ware helden en de meest moedigen van deze pandemie zijn en waren.  Zij zetten hun gezondheid op het spel, kozen voor infectie en kregen een beresterke immuniteit, zodat ze én de kans op besmetting van de ander zo klein mogelijk maakten én anderen niet weerhielden van een ziekenhuisbed of IC-plek.

Ze waren en zijn des te moediger omdat zij heel vreemd bijna dagelijks moesten aantonen dat ze gezond waren, terwijl de QR van een besmette gevaccineerde automatisch een groen vinkje aangaf.

Let ook hier op aub! Ik zeg niet dat Covid-Natural voor iedereen verstandig en aan te raden is. Maar moedig is het.

Kortom: Moed ligt soms heel anders dan je in eerste instantie dacht.

Het viel je misschien al op dat ik in de verleden tijd schrijf. Dat is inderdaad bewust. Omikron maakt veel besmettingen en de ziekenhuizen lopen leeg. Daarmee is deze lockdown en boostercampagne zinloos en ronduit lachwekkend.

Als je goed kijkt zie je de scheuren al. Het staat op instorten. Alles wordt nog uit de kast gehaald om de angst aan te wakkeren, maar het is klaar. Zelfs de minst moedigen zien dat nu. Het is Done. Finito. Over. Vorbei.

Fijne dag allemaal!