Mona

Als Fulltime Levensgenieter houd ik natuurlijk enorm van lekker eten. Soms iets té, waardoor de bijna permanente Corona-kilo's er weer af moeten. Alhoewel ik niet zo goed ga op zuivel en er voor mij veel teveel suiker in zit, zijn Mona Toetjes natuurlijk heerlijk.

Diezelfde Levensgenieter houdt natuurlijk van kunst. Ben meer van de muziek maar ken natuurlijk de klassiekers van de schilderkunst zoals De Nachtwacht van Rembrandt. Uiteraard ook de eerste pin-up ooit: Mona Lisa. 

Ook een Levensgenieter heeft zijn problemen. Hij of zij lost ze alleen vaak anders op dan anderen. Toch zijn er veel mensen die hun problemen naar de Story stuurden waar ze onder de naam 'Lieve Mona' werden besproken en er oplossingen werden geboden.

Mijn favoriete Mona van dit moment is echter Mona Keijzer. Wat een karakter. Fantastisch. Volendamse, moeder van 5 zonen. Ze werd ontslagen uit het kabinet omdat ze zich tegen het 2G beleid keerde. Nu slaat ze keihard terug door de actie Onverdeeld Open waarin ze samen met anderen oproept het Coronatoegangsbewijs in al haar verschijningsvormen af te schaffen. De petitie is inmiddels > 530.000 keer ondertekend.

Mona doet iets waar andere voorvechters van het eerste uur alleen maar van kunnen smullen. Met Omikron als steun in de rug en haar uitstraling van nette, keurige, daadkrachtige dame slaagt ze erin de Nederlandse bevolking achter zich te scharen. Zij gaat het laatste zetje geven waar we toch allemaal hals reikend naar uitkijken: Stoppen met tweedeling, uitsluiting en polarisatie. De QR-pas, de coronapas gaat van tafel.

Dus vandaag lanceer ik een nieuwe slogan voor mijn favoriete Mona: Het Toegangsbewijs mbt Corona eindigt met Mona! 

Chapeau en dank Mona Keijzer! 

Fijne maandag allemaal!