Niet wij, maar de overheid zelf moet de knop omzetten.

De regering is bezig met de campagne ‘Zet de knop om’ Maar zijn wij het echt die de knop om moeten zetten?

Wanneer dringt het door dat wij allemaal begaan zijn met het klimaat en het milieu, maar dat we de betutteling en de morele druk om maar vooral te móéten deugen meer dan zat zijn.

Iedereen verafschuwt de oorlog in Oekraïne maar wij móéten de sancties tegen Rusland steunen ten koste van een zo langzamerhand onbetaalbaar leven.

Wij móéten de door niemand gekozen en aan de leiband van WEF-doelen lopende EU een warm hart toedragen.

Wij móéten de Green Deal omarmen.

Niet omdat wij dat bottom-up nou per se op deze manier willen, maar omdat dat voor ons beslist wordt, opgelegd en door geduwd. Alles wordt steeds meer topdown.

Het goede nieuws is dat wij burgers dat steeds meer doorzien en dus ook steeds minder pikken. De overheid zal een stuk minder hoog van de toren moeten blazen ipv burgers naar hun pijpen te willen laten dansen.

Het vertrouwen is terecht nog nooit zo laag geweest. Steeds meer geloven niet meer in een topdown-regering. Wij hebben een overheid nodig die voor ons werkt en niet die ons steeds meer de wil op wil leggen.

Dus de keuze is eenvoudig: Back off of verlies alle support en goodwill. Niet wij, maar de overheid zelf moet de knop omzetten.