Niet wij, maar de overheid zelf moet de knop omzetten.

De regering is bezig met de campagne ‘Zet de knop om’ Maar zijn wij het echt die de knop om moeten zetten?

Vandaag kwam het bericht naar buiten dat er een nieuwe coronawet moet komen. Heb jij er ook zo hard om gelachen?!  :-)  Niemand neemt het meer serieus. Minister Kuipers en VWS noemen het zelfs zelf een haastklus. Gaat niet gebeuren dus. :-)

Dan naar de boerenprotesten. Het confisqueren van het levenswerk van mensen en hun manier van leven heeft mensen wanhopig gemaakt. En mensen die niets te verliezen hebben, doen rare dingen. Besef dat eens regime!

En wanneer dringt het eindelijk door dat wij allemaal begaan zijn met het klimaat en het milieu, maar dat we de betutteling en de morele druk om maar vooral te móéten deugen meer dan zat zijn.

Iedereen verafschuwt de oorlog in Oekraïne maar wij móéten de sancties tegen Rusland steunen ten koste van een zo langzamerhand onbetaalbaar leven.

Wij móéten de door niemand gekozen en aan de leiband van WEF-doelen lopende EU een warm hart toedragen.

Wij móéten de Green Deal omarmen.

Niet omdat wij dat bottom-up nou per se op deze manier willen, maar omdat dat voor ons beslist wordt, opgelegd en door geduwd. Alles wordt steeds meer topdown en wij moeten steeds meer.

En dat terwijl het regime zelf de handen meer dan vol zou moeten hebben aan het Woningentekort, Gigainflatie, Toeslagendossier, Vermiste Kinderen, Asielwetgeving, Groningen én Limburg (overstromingen)

Het goede nieuws is dat wij burgers dat steeds meer doorzien en dus ook steeds minder pikken. De overheid zal een stuk minder hoog van de toren moeten blazen ipv burgers naar hun pijpen te willen laten dansen.

Het vertrouwen in de overheid is terecht nog nooit zo laag geweest. Steeds meer geloven niet meer in een topdown-regering. Wij hebben een overheid nodig die voor ons werkt en niet die ons steeds meer de wil op wil leggen. Dus de keuze is eenvoudig: Back off of verlies alle support en goodwill.

Het is duidelijk dat er iets goed mis is bij/met de overheid in dit land. De vlag hangt volledig terecht op kop. Niet wij, maar de overheid zelf moet de knop omzetten!