Nieuwe Wereld Pionier. Het Wie, Wat Waar, Waarom en Hoe?

Voordat we ons gaan bezig houden met Hoe kun je Nieuwe Wereld Pionieren, staan we eerst even stil bij de 4 W's.

Voor het Wie Wat Waar hebben we weinig woorden nodig. Het begint met de mensen van wie je houdt. je vrienden, je favoriete familieleden, je partner is niet zo ingewikkeld

Wat is ook niet lastig. Als je € 100000,00 wint in de loterij geniet je daarvan. Op een prachtige locatie, bijvoorbeeld je vakantiebestem­ming is het eenvou­dig.
 
We moeten wat langer stil­staan bij het Waarom? Waarom zou je eigenlijk een Nieuwe Wereld Pionier worden? Het antwoord daarop kan heel verschillend zijn, maar de volgende ingrediënten zullen hoe dan ook deel uitmaken van je antwoord:
 
1. Je tijd hier op aarde is beperkt. We worden geboren en we sterven. Dat geldt voor ons allemaal. Het betekent dat de tijd die we hier op deze wonderlijke bal in het heelal een tijd lang mogen doorbrengen.

Dit leven is eindig. Dat is niet iets waar je dagelijks bij stil staat, maar als ik zeg ‘Deze dag is er eentje die hoort meer terug komt 'snap­pen vaak beter wat ik bedoel. Als je beseft dat deze dag en iedere minuut nooit meer terug komen, word de urgen­tie er het beste van te maken meestal groter.

2. Een tweede ingrediënt kun je samenvatten met de tegenovergestelde vraag: Waarom niet?

Waarom zou je niet in balans zijn en genieten van het leven? Ook als het tegenzit of zelfs in en na heel zware moeilijke periodes. Waarom niet? Waarbij aangetekend dat 'Balans' natuurlijk dan niet altijd de lading dekt 'Er het beste van maken' of nemen zoals het is', het accepteren van de situatie zoals deze is’ zijn dan eerder van toepassing
 
 3. Het is hoe dan ook de beste keuze. Hoe naar je omstandigheden ook zijn, een keer moet je door. Het is zoals het is en het leven komt met ups en downs. Uiteindelijk zul je tot de conclusie komen dat er geen beter alternatief Is. Er van genieten, er het beste van maken is vaak de beste optie die je hebt.
 
Brengt ons na de 4 w's bij het Hoe. Hoe word je een echte Nieuwe Wereld Pionier? Die vraag beantwoorden is de basis van deze trainingen.

Nieuwe Wereld Pionier. Het klinkt wat aanmatigend en zo is het ook bedoeld. Het is bedoeld je te prikkelen, je uit je tent te lokken. Ik krijg dan ook nogal eens verwijtende vragen. Graag neem ik ze even met je door. :-)
 
Pionieren kan toch niet altijd? Klopt! Er zijn momenten en tijden in ieders leven dat dat niet lukt. Toch kun je ook dan er het beste van maken.
 
Pionieren kan toch alleen als je veel geld hebt voor reizen, vakantie, niet hoeft te werken et cetera?
 
Nee dat klopt niet. Geld maakt het gemakkelijker maar is geen absolute voorwaarde. Wat wel zo is, is dat wanneer je ervoor kiest, je kansen op veel geld verdienen en/of bezitten toenemen. 
 
Pionieren is toch niet voor iedereen weg gelegd?
 
Jawel. Iedereen kan het leren. Iedereen kan er mee aan de slag gaan en iedereen kan het bereiken. Alle vooringenomenheid is niet aan de orde. Leeftijd, uiterlijk, omstandigheden et cetera zijn kunnen het gemakkelijker of moeilijker maken. Het zijn echter net als geld geen absolute voorwaarde.
 
Misschien heb jij nog wel één of twee bedenkingen. Dat kan en mag. Toch wil ik je vragen, je scepsis los te laten. Je volgt deze training niet voor niets. De eerste stap die je nu meteen kunt zetten is de overtuiging dat Resetten voor Balans in Jezelf ook voor jou mogelijk is. Waar, wie, wat je ook bent, je kunt leren in Balans te leven en te genieten.
 
Dus leg je twijfel, je argwaan, je bedenkingen naast je neer en ga verder naar de laatste les van deze serie!


➤Afspraak maken voor 1:1 Coachingsessie ➤