No worries. Die Grote Reset, die komt er niet.

In de afgelopen coronacrisis had je grofweg twee kampen: Believers en Wappies. Bij beiden was de achterliggende basis angst. Aan de ene kant de angst voor ziekte -wellicht onbewust- de dood. Aan de andere kant de angst de vrijheid te verliezen - wellicht onbewust- de dood.

Zelf was ik als Covid-Natural min of meer neutraal met als overall mindset: Geen oordeel over wel/niet vaccineren. Voor mij geen injectie, reguliere besmetting en zo helpen groepsimmuniteit op te bouwen. Bovenal: Het rotsvaste vertrouwen dat het goed komt. En het kwam goed. Corona is voorbij!

Het allergrootste verschil tussen Believers en Wappies zat en zit in het vertrouwen in de overheid. Believers vertrouwen de overheid, Wappies niet. Feit is wel dat wat eerst als complottheorieën werden beschouwd, meer en meer feiten blijken te zijn.

Er bestaat inderdaad een World Economic Forum met een agenda voor New World Order, Building Back Better, The Great Reset. Vele wereldleiders en zij op belangrijke posities hebben zich aan de doelen en de ideologie van het WEF gelieerd. Ook staat het voor mij buiten kijf dat Corona en nu de oorlog in Oekraïne als 'greet oppotjoenities' worden gebruikt de WEF-agenda uit te rollen.

De QR-pas als ultiem controlemiddel, de verregaande betutteling met allerlei taksen, de koppeling van een naar virus en vervolgens klimaat (CO2, stikstof, watertekort),opwarming van de aarde) aan het verantwoordelijkheidsgevoel van burgers die het allemaal goed willen doen, de onteigening van boeren, de alsmaar stijgende prijzen van woningen, energie, brandstof, boodschappen.

En toch. Toch gaat het allemaal niet gebeuren zoals de machthebbers graag willen. De doelen van het WEF zijn an sich helemaal zo slecht niet. Het is alleen het onvrijwillige karakter waarmee ze aan ons op worden gedrongen. En daar, juist daar gaat het mis voor de Schwab-adepten.

Want wij autonome burgers zijn inmiddels gewend geraakt aan onze rechten en vrijheden. En die geven we nooit meer op. Wij blijven gewoon autorijden, vakantie vieren, vliegen, eten wat en wanneer we daar zin in hebben. Wij laten ons niet betuttelen door Carbon Insights die onze uitgaven wil sturen. Wij laten ons niet in een keurslijf duwen.

Daarbij zijn we creatief en inventief. Als de bank ons geld wil, halen we het eraf. Als alles duurder wordt, verbouwen we het zelf wel en kopen op de markt of rechtstreeks bij de boer. Als we niet zo veel mogen vliegen, kopen we een goedkope camper. Et cetera.

O, we zijn er nog niet. Natuurlijk worden we een bepaalde kant op gestuurd en in een hoek gedrukt. Maar de vrije mens laat zich niet kisten. Die zoekt naar wegen en oplossingen en vindt ze daarom ook. Die zorgt ervoor dat het eigen moreel altijd hoog blijft met een positief en optimistisch gemoed en met de intentie dat het goed komt. Iedere dag opnieuw. Ook vandaag!

En daarom No worrries. The Great Reset komt er niet. 'Houd moed. Het komt en is al goed. Echt!

Fijne dag!