Onthechten als basis van zelfrealisatie

Onthechten. Het is zo'n echt spiritueel modewoord. "Ja, je moet meer onthechten" Leuk hoor en een mooie term, maar hoe dan?

Het is eigenlijk niet zo ingewikkeld. Onthechten betekent niets anders dan je losmaken van de 3D-werkelijkheid door er niet meer afhankelijk van te zijn. Door ten diepste te beseffen dat dit alles wat we hier op deze aardbol meemaken slechts een illusie is. Een heel kort uitstapje op een oneindige reis door tijd en ruimte.

Tja, en dat klinkt meteen heel zweverig. Dat heeft een reden. Je kunt het niet met woorden vatten. Zij die -desnoods slechts een glimp van- het werkelijke leven hebben ervaren, weten waarover ik het heb.

Meer praktisch betekent het genieten van alles wat er is, daar dankbaar voor zijn en tegelijkertijd weten dat het weer voorbij zal gaan. Ook betekent het door crises gaan en weten dat het weer voorbij zal gaan. Al het aardse is tijdelijk. Jij niet. Dat wat jij werkelijk in essentie bent is tijdloos en onsterfelijk.

Het betekent dat je volop geniet en verdriet ervaart en tegelijkertijd weet dat het allemaal weer voorbij gaat als slechts een rimpeling in een veel groter geheel.

Veel mensen denken dat ze exact weten wat ik nu bedoel. Zij snappen er echter niets van. Zij zijn nog gehecht. Alleen met eraan denken ben je er namelijk niet. Ook zij die dagelijks affirmeren, visualiseren, denken dat ze mediteren, zogenaamd manifesteren, die zich overgeven aan allerlei vage 'whoo-whoo' en/of zelf menen dat ze hiermee anderen helpen, hebben het in de meeste gevallen niet begrepen. Ze houden zichzelf en anderen voor de gek. Het zijn de spirituele arrogantjes, waarover ik gisteren schreef

Enkel zij die de Bron, God, 5D, het Universum, het Veld van Alle Mogelijkheden ten diepste hebben ervaren weten wat ik nu bedoel. Zij hebben een glimp mogen opvangen van het werkelijke weten.

Zij weten dat je het niet uit kunt leggen, maar moet hebben ervaren. Zij begrijpen wat onthechten is. Zij zijn werkelijk los gekomen van al het aardse. Van al het mooie en het goede én ook van de zaken die hen het aller dierbaarst zijn. Zij hebben het pad doorlopen zich ook het meest vreselijke dat zou kunnen gebeuren op deze aardbol ten diepste te aanvaarden als onderdeel van de illusie. Zij zijn ervan onthecht.

Deze mensen kun je niet één, twee, drie herkennen. Ze doen zich niet per se voor als verlichte meester, heler, spiritueel coach of goeroe. Pas wanneer je in hun omgeving bent, voel je een soort van thuiskomen. Ze spreken met passie over het leven, hebben zelfspot, relativeringsvermogen en humor.

Koester die momenten en leer ervan. Duik diep in jezelf en kijk eens wat er allemaal omgaat aan de binnenkant in plaats van je continue laten afleiden door de buitenkant. Kijk de andere kant op, ga naar binnen en ontdek dan - misschien wel voor het eerst- een rust waarvan je niet wist dat deze bestond.

Niets is zo bevredigend als zelfrealisatie. Geniet ervan!

Fijne dag!


➤Afspraak maken voor 1:1 Coachingsessie ➤